Difference between revisions of "Common Tasks/ca"

(Updating to match new version of source page)
Line 26: Line 26:
 
{{Note|1=What does "Mounting" the drive mean?  Think of it as opening it for reading.  Similarly, ''umount'' is like closing the book.}}
 
{{Note|1=What does "Mounting" the drive mean?  Think of it as opening it for reading.  Similarly, ''umount'' is like closing the book.}}
  
<span class="mw-translate-fuzzy">
+
La majoria de distribucions, en el seu arranjament per omissió, no munten automàticament les unitats extraïbles. Hi ha dues maneres principals de bregar amb això.
La majoria de distribucions no munten automàticament les unitats extraïbles. Hi ha dues maneres principals de bregar amb això.
 
</span>
 
  
 
<span class="mw-translate-fuzzy">
 
<span class="mw-translate-fuzzy">

Revision as of 22:33, 1 March 2012

Other languages:
English • ‎Lëtzebuergesch • ‎Nederlands • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português do Brasil • ‎română • ‎български • ‎русский • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎

Quan les tasques comunes semblen estranyes

Si sou nou en l'espai de treball Plasma és probable que moltes tasques comuns us semblin estranyes. Algunes coses són completament conceptes mous, i altres només es fan de manera diferent. Hi ha instantànies de com dur a terme moltes tasques de plasma a aquesta pàgina Com es fa (HOWTO).

Com puc instal·lar programari KDE addicional?

La instal·lació de programari a l'ordinador, ja sigui amb KDE SC o GNOME, depèn en gran mesura del sistema de gestió de programari de la vostra distribució. Si us plau, consulteu amb aquesta per a més informació. Instal·lar programari KDE per a més detalls.

Com puc instal·lar els controladors per a wifi, vídeo i altre maquinari?

La instal·lació de controladors de maquinari per a xarxes o vídeo és una tasca per a la qual la majoria de les distribucions tenen cura. distribucions diferents usen eines diferents per a la configuració del maquinari. Si us plau, consulteu amb la vostra distribució per a més informació. Una bona manera és preguntar a altres usuaris en els canals de xat.

Gestor de fitxers amb esteroides

Dolphin és el nou gestor de fitxers, però es veu i se sent molt diferent dels gestors de fitxers més antics. Apreneu com activar les vistes prèvies, doneu accés ràpid als directoris que més useu, i trieu el nivell de detall amb el que voleu veure els fitxers. Tot això i més en aquesta Guia d'aprenentatge per a la gestió de fitxers.

Usar un gestor de fitxers més tradicional

El Konqueror és sobretot una interfície web, però també pot funcionar com a un gestor de fitxers tradicional. Si aquesta és la vostra preferència, a Arranjament del sistema, aneu a la pestanya Opcions avançades i feu clic a Associacions de fitxers. A la llista de Tipus coneguts aneu al tipus inode/directory. A la pestanya General a la part dreta de la finestra, seleccioneu Konqueror en l'Ordre de preferència d'aplicació i feu clic al botó Amunt fins que es trobi a la part superior. Feu clic a Aplica per a desar els canvis.

Usar dispositius extraïbles

Muntar el dispositiu

Note
What does "Mounting" the drive mean? Think of it as opening it for reading. Similarly, umount is like closing the book.


La majoria de distribucions, en el seu arranjament per omissió, no munten automàticament les unitats extraïbles. Hi ha dues maneres principals de bregar amb això.

  • Usant el Notificador de dispositius: Feu clic sobre el nom del dispositiu i es mostraran diverses opcions, una de les quals és Obre amb el gestor de fitxers. Això obre Dolphin amb el contingut del dispositiu.
  • Muntant des de Dolphin: Si ja teniu Dolphin obert veureu que el nou dispositiu apareix en el plafó Llocs. Feu clic sobre el dispositiu i en veureu el contingut.

Ktip.png
Tip
The first option "Only automatically mount removable media that has been manually mounted before" may be a more secure option than mounting all removable media


If you choose to automount, remember that you still need to umount it (close it) before removing it. This is the equivalent of Windows software saying "safely remove". In Device Notifier you will see Icon-media-eject.png. In Dolphin, a right-click will offer you the same icon with "Safely Remove" and the device's name.


Dialog-information.png
Informació
Els discs d'àudio es poden reproduir sense muntar. Useu la vostra aplicació preferida per a la reproducció de discs.


Desmuntar el dispositiu

Una vegada més, disposeu de dues possibilitats principals.

  • Utilitzeu el notificador de dispositius. En comptes de la icona que heu vist abans, ara hi haurà una icona de fletxa cap amunt similar a la mostrada en els reproductors de VHS i DVD. Que us permet «extreure amb seguretat» la unitat. No obstant això, no l'expulsa. Sempre espereu uns segons després d'usar-la, quan els caus siguin buits es posarà vermella i estareu segur que s'ha acabat d'escriure.
  • En el Dolphin, cerqueu el nom del dispositiu en el plafó Llocs. Feu clic dret sobre seu i veureu la icona d'expulsió. Una vegada més, aneu en compte de no retirar la unitat amb massa rapidesa.

Obrir una safata de CD buida

En general s'utilitza un botó de maquinari per a fer-ho, però si això no fos possible es pot crear un enllaç a un script que ho faci. Trobareu més detalls d'això en aquesta pàgina de debat.

Reanomenar múltiples fitxers

Hi ha moments en que haureu de reanomenar un gran nombre de fitxers o carpetes alhora. Això es refereix sovint com un «reanomenat per lots», i es pot aconseguir de diverses maneres en el KDE.

Amb Dolphin

Dolphin té una capacitat de reanomenar diversos fitxers per numeració, encara que la funcionalitat és actualment limitada i només és útil en certes situacions. Una aplicació útil seria reanomenar un pleg de fotografies. Heus aquí Com es fa.

Amb KRename

KRename té la capacitat de reanomenar un gran nombre de fitxers en funció de molts criteris diferents, com cerca i substitueix, propietats del fitxer, meta-dades als fitxers mp3 i ogg, i molts altres.

KRename es pot trobar al menú Kickoff en la secció Utilitats. Se'l pot anomenar «Bulk Rename».

Ajuda amb la configuració

Espai de treball

Tot el KDE en pantalles petites (per exemple, netbooks)

  • La interfície ultra-portàtil de Plasma es personalitza per aprofitar al màxim l'espai disponible i configura automàticament la gestió de finestres per donar plena cabuda a les aplicacions.
  • La pàgina de KWin té consells per aprimar la decoració de les finestres, fer els tipus de lletra més petits, i desactivar els consells d'eina al KMail.

Internet

Sessió

  • De tant en tant, quan alguna cosa no funciona bé, se us pot dir que necessiteu establir una variable d'entorn. Aquí teniu com fer-ho.

This page was last edited on 1 March 2012, at 22:33. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.