Digikam/Duplikater

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 05:43, 3 March 2011 by Claus chr (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Hvordan man finder duplikater af billeder i digiKam

Fra Mohamed Maliks blog, 14. februar 2011

Jeg er i gang med at opdage digiKams funktioner en efter en, og jeg vil gerne dele resultaterne med dig.

Her kan du se, hvordan du finder duplikerede billeder og billeder med næsten ens motiver i dit bibliotek. Hvis du som jeg har et enormt antal billeder i din database, så er denne funktion bestemt nyttig. Men for at kunne bruge den, skal du gøre noget først. Jeg prøvede flere gange forgæves at finde duplikater på grund af dette.

Vælg først menuen Værktøjer -> Gendan fingeraftryk... - lige som med funktionen til at lave miniaturer, som jeg skrev om sidste aften, så har denne to muligheder.


500pc
500pc


Scan
denne mulighed scanner dit bibliotek for manglende fingeraftryk... den er hurtig.
Gendan alle
denne mulighed laver fingeraftryk af alle dine billeder... den er langsom.

Når du har gjort dette er det let at identificere duplikater. I sidepanelet i venstre side klikker du på ikonet, som ligner en tryllestav; så får du tre muligheder. Her vil jeg tale om den sidste mulighed, Duplikater. Når du åbner fanebladet Duplikater, så skal du først vælge, hvilken mappe, du vil undersøge i dropnedlisten Søg i.Klik så på knappen Find duplikater

Når mappen scannes, så vises de billeder, som har duplikater øverst i fanebladet. Når du markerer et af disse, så vises duplikaterne og billederne med næsten ens motiver. Her er et eksempel.