Lancelot/Descobriu Lancelot

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 21:42, 7 December 2013 by Abella (talk | contribs) (Importing a new version from external source)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

La primera secció us porta en una visita guiada sobre Lancelot. La segona secció està dedicada a opcions i conceptes més avançats.

Informació general

Introducció

Lancelot és un menú llançador d'aplicacions per al KDE Software Compilation.

Lancelot o Kickoff?

Lancelot ofereix moltes característiques i opcions de configuració que Kickoff no. Per a una comparació més detallada, visiteu la comparació amb altres llançadors.

Kickoff és el menú llançador d'aplicacions per omissió per a KDE SC. Per a substituir Kickoff per Lancelot, cal que afegiu a través del plafó 'afegeix estris'. Per obtenir més informació sobre com afegir i treure estris per al plafó, veure el Com es fa de Plasma.

Lancelot o KRunner?

Lancelot es pot utilitzar com un substitut de KRunner. Veure la comparació amb altres llançadors per a una llista de beneficis.

Per omissió, es pot accedir a Lancelot a través de la drecera Alt + F5 (es pot canviar).

Ús bàsic

Lancelot, amb les opcions per omissió.

En fer clic a la icona del llançador que heu afegit al plafó, s'obrirà el menú de Lancelot.

Aquest mostra quatre seccions: Aplicacions, Ordinador, Contactes i Documents.

Seccions

Aplicacions

La secció Aplicacions conté una llista de les vostres aplicacions preferides a la columna de l'esquerra, i les categories d'aplicacions a la dreta. Si l'aplicació que cerqueu no és a la llista de Preferits, podeu navegar per les categories de la dreta amb només seleccionar-ne una.

En submergir-se en les categories de la secció Preferits desapareixerà per proporcionar més espai per a la navegació. Sempre s'hi pot tornar mitjançant l'ús de la barra ruta de navegació a la part superior.

Ordinador

La secció Ordinador de Lancelot.

La secció Ordinador conté una llista de llocs definits (com es veu en Dolphin), algunes aplicacions útils del sistema i una llista de dispositius d'emmagatzematge.

Podeu expulsar/muntar/desmuntar dispositius extraïbles directament des del menú simplement fent clic dret sobre el desitjat i escollint l'opció corresponent del menú contextual.

Contactes

La secció Contactes mostra la llista de correus sense llegir des de Akonadi (KMail) i els contactes en línia de Kopete.

Documents

La secció Documents mostra una llista d'aplicacions d'oficina a l'esquerra, i una llista de documents oberts actualment i recentment a la dreta.

Capacitats de fer cerques

Lancelot proporciona totes les funcions de cerca de KRunner. Es pot utilitzar per trobar aplicacions, per fer càlculs, executar ordres de BASH, com un convertidor d'unitats, etc. Per a més detalls, veure Ús de KRunner.

Navegació de teclat

Si no us agrada fer servir el ratolí, es pot accedir a cada part de Lancelot a través del teclat.

Acció Tecla Descripció
Passar d'una secció a l'altra. Re. Pàg. i Av. Pàg. Mostra respectivament la secció anterior següent.
Passar a la secció específica. Alt + número Alt + 1 per a Aplicacions, Alt + 2 per a Ordinador...
Activar ítems. Alt + lletra Si un element té una lletra subratllada en el seu títol, es pot activar prement juntes les tecles Alt i la seva lletra.
Moure entre els elements de la llista. Les tecles de cursor Amunt i Avall
Moure entre les columnes. Les tecles de cursor Esquerre i Dret
Activar l'element seleccionat. Retorn Si no hi ha cap element seleccionat, s'executarà el primer resultat de la cerca.
Obrir el menú contextual per a l'element seleccionat. Alt + Intro
Compleció al quadre de cerca. Les tecles Tabulador i Fi; cursor Esquerre i Dret Les tecles Tab i Fi utilitzen el suggeriment sencer mentre que el cursor Esquerre i Dret mouen a través dels suggeriments.

Temes més avançats

Conceptes avançats de la interfície d'usuari (IU)

Activació sense clic

Amb l'objectiu de reduir les lesions per esforç repetitiu produïdes per fer clic en els botons del ratolí, es pot utilitzar Lancelot, si així ho voleu, sense un sol clic.

En passar sobre un element en el menú, apareixerà una petita icona que s'assembla a un blanc amb un cursor del ratolí dibuixat. En comptes de fer clic, podeu surar sobre la icona (o l'àrea propera) i l'element s'activarà automàticament.

Disposició adaptable

La disposició del menú difereix en funció de la posició de la mini-aplicació que s'invoca.

Sempre, el més proper a la mini-aplicació invocada (i el cursor del ratolí) són els botons secció i sistema, i el quadre de cerca és al costat oposat, ja que per omissió té el focus i no cal fer-hi clic per a poder-la utilitzar.

Les seccions també es reordenen de manera que la secció Aplicacions es la més propera al cursor del ratolí.

Grandàries adaptables dels elements

La llista té menys ítems, els ítems més grans són a l'àrea per a fer clic.

Quan hi ha més ítems, Lancelot mira de mostrar-los tots alhora reduint la mida. Si hi ha massa ítems que es mostren alhora, les barres de desplaçament s'utilitzen com a una solució.

Personalització del menú

Mostra les seccions a l'interior de la mini-aplicació

Si penseu que els botons de la secció són massa grans i fora millor si es col·loquen dintre del mateix grup, simplement feu clic dret a la mini-aplicació, seleccioneu Configura el llançador Lancelot i Mostra les categories dintre de la mini-aplicació.

Mostra petits botons de secció

Si penseu que els botons de la secció són massa grans, però no els voleu posar dintre del plafó, simplement feu-hi clic i escolliu Fes més estrets els botons.

Personalitza les accions del sistema

Si no feu servir canvia de sessió (la característica pel «canvi d'usuari»), podeu configurar diferents accions als botons a la part inferior de la finestra a través de la pestanya General del diàleg de configuració de Lancelot.

Personalitza les aplicacions

Podeu escollir les aplicacions que es mostren en les seccions Documents i Sistema a través de la pestanya Aplicacions del diàleg de configuració de Lancelot.

Torna a ordenar els elements

Podeu canviar l'ordre de les aplicacions preferides amb només arrossega i deixa. Compte que per que funcioni, primer cal desbloquejar l'escriptori.

Submenús en cascada

Alguns usuaris prefereixen que les subcategories de les aplicacions a obrir en finestres emergents separades tal com estan acostumats a fer en el menú clàssic de KDE 3. Des de KDE SC 4.5, s'ha afegit a Lancelot una nova característica experimental que permet aquest comportament.

Per activar-la, marqueu l'opció Obre finestres emergents per subcategories en la pestanya Aplicacions del diàleg de configuració de Lancelot.

Components del menú de Lancelot a l'escriptori

És convenient disposar de les coses que s'utilitzen sovint a l'escriptori o el plafó. Per obtenir més informació, vegeu usar la mini-aplicació Shelf.