Plasma/Kickoff

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 11:35, 14 January 2023 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Startmenuen Kickoff

Kickoff er Plasma-skrivebordets normale startmenu. I standardkonfigurationen er den placeret helt til venstre i panelet for neden på skærmen. Udover dens hovedformål (at give adgang til dine programmer) giver den dig adgang til nogle steder på din computer, nyligt åbnede dokumenter og muligheder for at afslutte din Plasma session. For den normale startmenu før 5.21 se den traditionelle Kickoff

Kickoff Application Launcher

Åbn Kickoff

For at åbne Kickoff klikker du simpelt hen på dens ikon, som normalt findes yderst til venstre i panelet forneden på Plasma-arbejdspladsen. Øverst i Kickoff ser du søgelinjen, for neden ser du to faneblade: Programmer og Steder samt muligheder for nedlukning energibesparelse.

Fanebladet Programmer

This tab offers you access to your applications and favorites

The Favorites Section

Tilføj til favoritter
Fjern fra favoritter
Træk med musen for at sortere favoritter

Der er et afsnit til favoritter, hvor du kan fastgøre dine yndlingsprogrammer. Træk et emne rundt og slip det hvor du har lyst for at ændre rækkefølgen. Højreklikker du på et punkt, så har du endnu flere muligheder: du kan fjerne punktet (Fjern fra favoritter), kopiere det til panelet (Føj til panel (widget)) eller til skrivebordet (Føj til skrivebordet).

The Applications Section


Dette faneblad giver dig adgang til alle installerede programmer opdelt i forskellige kategorier som Kontor og Internet. Der er også et afsnit med Alle programmer. Lad musen svæve over en kategori for at se, hvilke programmer der er tilgængelige i den kategori. Et højreklik på et program giver dig nogle valgmuligheder: Føj til favoritter, Føj til skrivebordet og Føj til panel (widget).

The Places Tab

This tab offers you access to different places on your computer

Afsnittet Computer

I afsnittet Computer finder du links til nogle systemprogrammer (som Systemindstillinger), dine yndlingssteder (som indstilles i Dolphin) og tilgængelige lagermedier. Også her kan du højreklikke for at få nogle valgmuligheder til at føje dem til skrivebordet (Føj til skrivebordet) og panelet (Føj til panel (widget)).

The History Section

Dine senest anvendte programmer og dokumenter vises i dette faneblad. Bemærk, at kun programmer, som er startet i Kickoff optræder i denne liste. Et højreklik giver dig den sædvanlige kontekstmenu med mulighed for at kopiere og desuden mulighed for at rydde historikken.

The Frequently Used Section

Your frequently-used applications and documents are presented in this section. Note that only applications launched via Kickoff are taken into account for this list. A right-click on an entry brings you the usual context menu with copy options and additional options to clear the frequently used history.

Søgefeltet

Søg på navn
Søg på beskrivelse

I stedet for at bladre igennem alle faneblade og kategorier kan du blot skrive et søgeord. Søgefeltet har fokus når du åbner menuen, så du kan bare begynde at skrive. Du søger på programmernes navne men også på deres beskrivelser; så hvis du har brug for en browser men ikke kender navnet på en installeret browser, så skriv blot "browser" i søgelinjen. Det vil resultere i en liste af tilgængelige browsere.


Tilføj til skrivebord og panel

Program på skrivebord og i panel
Kategori på skrivebord og i panel


Alle programmer og kategorier kan føjes til skrivebordet og panelet: højreklik og vælg Tilføj til ...

Alternative startmenuer

Udover Kickoff er der andre startmenuer til rådighed, som måske passer dig bedre, for eksempel KRunner. Se siden Plasma startmenuer for flere detaljer.

You can change your launcher by right-clicking on the menu icon and selecting Show Alternatives...

Using Show Alternatives... you can switch to any menu you want
For example "Application Dashboard"!