Plasma/Kickoff

This page is a translated version of the page Plasma/Kickoff and the translation is 30% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎Ελληνικά • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎中文(台灣)‎

Startmenuen Kickoff

Kickoff er Plasma-skrivebordets normale startmenu. I standardkonfigurationen er den placeret helt til venstre i panelet for neden på skærmen. Udover dens hovedformål (at give adgang til dine programmer) giver den dig adgang til nogle steder på din computer, nyligt åbnede dokumenter og muligheder for at afslutte din session i KDE.

Kickoff Application Launcher

Åbn Kickoff

For at åbne Kickoff klikker du simpelt hen på dens ikon, som normalt findes yderst til venstre i panelet forneden på Plasma-arbejdspladsen. Øverst i Kickoff ser du søgelinjen, for neden ser du fem faneblade: Favoritter, Programmer, Computer, Nyligt anvendt and Forlad. Imellem disse vises indholdet af det valgte faneblad. Du kan rulle indholdet op eller ned, hvis noget af det er skjult. Du kan også ændre Kickoffs størrelse: Grib fat i det øverste, højre hjørne af Kickoff med musemarkøren (den bliver til et par af diagonalt rettede pile) og træk Kickoff til den ønskede størrelse.

Fanebladet Programmer

This tab offers you access to your applications and favorites

The Favorites Section

Tilføj til fanebladet Favoritter
Fjern denne favorit
Træk med musen for at sortere favoritter

Dette faneblad giver dig adgang til nogle af de mest brugte programmer. Selvfølgelig kan du justere dette udvalg efter dine behov. Træk rundt med et punkt og slip det hvor du har lyst for at ændre rækkefølgen. Højreklikker du på et punkt, så har du endnu flere muligheder: du kan fjerne punktet (Fjern fra favoritter), kopiere det til panelet (Føj til panel) eller til skrivebordet (Føj til skrivebordet) og sortere alle punkter alfabetisk (Sortér alfabetisk (A til Å)).

The Applications Section

center‎


Dette faneblad giver dig adgang til alle installerede programmer opdelt i forskellige kategorier som Kontor og Internet. Klik på en kategori for at se, hvilke programmer der er tilgængelige i den kategori. For at komme tilbage til oversigten kan du klikke på brødkrummerne øverst i programlisten. Et højreklik på et program giver dig nogle valgmuligheder: Føj til favoritter, Føj til skrivebordet og Føj til panel.

The Places Tab

This tab offers you access to different places on your computer

Fanebladet Computer


Menu computer.png

I fanebladet Computer finder du links til nogle systemprogrammer (som Systemindstillinger), dine yndlingssteder (som indstilles i Dolphin) og tilgængelige lagermedier. Også her kan du højreklikke for at få nogle valgmuligheder til at føje dem til skrivebordet (Føj til skrivebordet) og panelet (Føj til panel).

The History Section

Kickoff History.png

Dine senest anvendte programmer og dokumenter vises i dette faneblad. Bemærk, at kun programmer, som er startet i Kickoff optræder i denne liste. Et højreklik giver dig den sædvanlige kontekstmenu med mulighed for at kopiere og desuden mulighed for at rydde historikken.

The Frequently Used Section

Kickoff Frequent.png

Your frequently-used applications and documents are presented in this section. Note that only applications launched via Kickoff are taken into account for this list. A right-click on an entry brings you the usual context menu with copy options and additional options to clear the frequently used history.

Søgefeltet

Søg på navn
Søg på beskrivelse

I stedet for at bladre igennem alle faneblade og kategorier kan du blot skrive et søgeord. Søgefeltet har fokus når du åbner menuen, så du kan bare begynde at skrive. Du søger på programmernes navne men også på deres beskrivelser; så hvis du har brug for en browser men ikke kender navnet på en installeret browser, så skriv blot "browser" i søgelinjen. Det vil resultere i en liste af tilgængelige browsere.


Tilføj til skrivebord og panel

Program på skrivebord og i panel
Kategori på skrivebord og i panel


Alle programmer og kategorier kan føjes til skrivebordet og panelet: højreklik og vælg Tilføj til ...

Alternative startmenuer

Udover Kickoff er der andre startmenuer til rådighed, som måske passer dig bedre, for eksempel KRunner. Se siden Plasma startmenuer for flere detaljer.

You can change your launcher by right-clicking on the menu icon and selecting Show Alternatives...

Using Show Alternatives... you can switch to any menu you want
For example "Application Dashboard"!

This page was last edited on 15 February 2021, at 14:20. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.