Plasma/Kickoff

Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Plasma/Kickoff and the translation is 87% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎Ελληνικά • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎中文(台灣)‎

El llançador d'aplicacions Kickoff

Kickoff és el llançador d'aplicacions per omissió de l'escriptori Plasma. En la configuració per omissió resideix a l'extrem esquerre de la part inferior del plafó. A més del seu principal objectiu (facilitar l'accés a les vostres aplicacions) us dóna accés a alguns llocs en l'ordinador, els documents utilitzats recentment i les opcions per a finalitzar la sessió del KDE.

Kickoff can be changed to function like a more speedy, traditional menu-based application launchers by right-clicking on the menu icon and selecting Show Alternatives.... Of course, if you do that, you trade the "benefit" of Kickoff's search box for superior usability. Application Menu also has a search box.

Kickoff Application Launcher , the default
then switch to...
"Application Menu", customizable using KDE Menu Editor !

Obrir Kickoff

Per obrir Kickoff, simplement feu clic a la icona que normalment es troba a l'extrem esquerra en el plafó a la part inferior del vostre espai de treball de Plasma. A la part superior de Kickoff es veu el camp de cerca, a la part inferior veureu cinc pestanyes: Preferides, Aplicacions, Ordinador, Usat recentment i Sortida. Al mig, el contingut de la pestanya seleccionada. Podeu desplaçar-vos pel contingut si algun d'aquests s'oculta. També podeu canviar la mida de Kickoff: Agafar la part superior dreta de Kickoff amb el punter del ratolí (que es converteix en un parell de fletxes creuades en diagonal) i arrossegant Kickoff a la mida desitjada.

La pestanya Preferides

Afegeix a la pestanya Preferides
Elimina aquesta preferida
Arrossega per a ordenar les preferides


Aquesta pestanya us permet accedir a algunes de les aplicacions més utilitzades. Per descomptat, podeu ajustar aquesta selecció a les vostres necessitats. Arrossegant una entrada i deixant-la en un altre lloc en la llista per ordenar-ho a la vostra manera. Feu clic dret sobre una entrada i se us donaran encara més opcions: podeu eliminar aquesta entrada (Elimina de les preferides), copiar-la al plafó (Afegeix al plafó) o a l'escriptori (Afegeix a l'escriptori), o ordenar alfabèticament totes les entrades Ordena alfabèticament (A a Z).

La pestanya Aplicacions

Menu applications.png


Aquesta pestanya us dóna accés a totes les aplicacions instal·lades, dividida en diverses categories com Oficina o Internet. Feu clic sobre una categoria per veure quines aplicacions estan disponibles en aquesta. Per tornar a la vista, utilitzeu els enllaços a la part superior de la llista d'aplicacions. Feu clic dret sobre una entrada d'aplicació i us apareixeran algunes opcions per a l'entrada Afegeix les preferides, Afegeix al plafó o Afegeix a l'escriptori.

Des del KDE 4.11, es pot utilitzar un nou menú anomenat 'Instal·lades recentment' per trobar les aplicacions instal·lades recentment amb facilitat. Si no està habilitat, feu clic dret sobre la icona del llançador, escolliu Arranjament del Llançador d'aplicacions, i marqueu la casella de selecció Mostra les 'Instal·lades recentment'. Les aplicacions recentment instal·lades es podran veure en aquesta entrada durant tres dies.

La pestanya Ordinador

Menu computer.png


A la pestanya Ordinador trobareu alguns enllaços a les aplicacions del sistema (com Arranjament del sistema), els vostres llocs preferits (configurats a través de Dolphin) i els mitjans d'emmagatzematge disponibles. Una vegada més, feu clic dret sobre les entrades i se us mostraran algunes opcions per afegir-les a l'escriptori (Afegeix a l'escriptori) o al plafó (Afegeix al plafó).

La pestanya Usat recentment

Les aplicacions i els documents utilitzats recentment es presenten en aquesta pestanya. Tingueu present que en aquesta pestanya només es tenen en compte les aplicacions que es llancen a través de Kickoff. Un clic dret sobre una entrada us mostrarà el menú contextual de costum amb les opcions de còpia i les opcions addicionals per a netejar l'historial d'utilitzades recentment.


La pestanya Sortida

Menu leave.png

Aquesta pestanya us ofereix diverses opcions per sortir de la sessió de KDE o apagar l'ordinador.


El camp de cerca

Cerca per nom
Cerca per descripció

En comptes de navegar a través de totes les pestanyes i les categories només heu d'introduir un terme de cerca. El camp de cerca està focalitzat quan s'obre el menú, de manera que simplement cal escriure-hi. La cerca no només pot coincidir contra els noms de les aplicacions, sinó també contra la seva descripció. Així que si us cal un navegador, però no en sabeu el nom de cap, simplement escriviu «navegador» al camp de cerca. Això resultarà en una llista de tots els navegadors disponibles.


Afegir a l'escriptori i al plafó

Program on desktop
Program on panel


Tots els elements de programa i les categories poden ser afegides a l'escriptori i al plafó, feu clic dret i seleccioneu Afegeix al «...».

Llançadors d'aplicacions alternatius

Besides Kickoff, other application launchers - e.g. KRunner - are available which may fit your needs better. See the page Plasma application launchers for more details.


This page was last edited on 12 June 2019, at 15:40. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.