Plasma/Kickoff

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Plasma/Kickoff and the translation is 100% complete.

El llançador d'aplicacions Kickoff

Kickoff és el llançador d'aplicacions predeterminat de l'escriptori Plasma. A la configuració predeterminada resideix a l'extrem esquerre de la part inferior del plafó. A més del seu principal objectiu (facilitar l'accés a les vostres aplicacions) us dóna accés a alguns llocs a l'ordinador, els documents utilitzats recentment i les opcions per a finalitzar la sessió del Plasma.

El llançador d'aplicacions Kickoff

Obrir Kickoff

Per a obrir el Kickoff, senzillament feu clic sobre la seva icona que normalment es troba a l'extrem esquerra al plafó a la part inferior del vostre espai de treball Plasma. A la part superior del Kickoff es veu el camp de cerca, a la part inferior es veuen dues pestanyes: Aplicacions i Llocs així com les opcions d'alimentació i de sessió.

La pestanya Aplicacions

Aquesta pestanya ofereix accés a les vostres aplicacions i preferides:

La secció Preferides

Afegeix a la pestanya Preferides
Elimina aquesta preferida
Arrossega per a ordenar les preferides

Hi ha una secció de preferits on podeu «fixar» les vostres aplicacions preferides. Arrossegant una entrada i deixant-la en un altre lloc a la llista per a ordenar-ho a la vostra manera. Feu clic dret sobre una entrada i se us donaran encara més opcions: podeu eliminar aquesta entrada (Elimina de les preferides), copiar-la al plafó (Afegeix al plafó) o a l'escriptori (Afegeix a l'escriptori), o ordenar alfabèticament totes les entrades Ordena alfabèticament (A a Z).

La secció Aplicacions

Veure totes les aplicacions per ordre alfabètic
Feu clic sobre una lletra per a anar fins al primer element d'una secció especificada.


Aquesta secció dóna accés a totes les aplicacions instal·lades, dividida en diverses categories com Oficina o Internet. També hi ha una secció Totes les aplicacions. Passeu el cursor per sobre d'una categoria per a veure quines aplicacions hi ha disponibles. Si feu clic dret sobre una entrada d'aplicació, se us ofereiran algunes opcions per a l'entrada: Afegeix a Preferides, Afegeix al plafó o Afegeix a l'escriptori.

La pestanya Llocs

Aquesta pestanya us ofereix accés a diferents llocs del vostre ordinador:

La secció Ordinador

A la secció Ordinador trobareu alguns enllaços a les aplicacions del sistema (com Arranjament del sistema), els vostres llocs preferits (configurats a través del Dolphin) i els mitjans d'emmagatzematge disponibles. Una vegada més, feu clic dret sobre les entrades i se us mostraran algunes opcions per a afegir-les a l'escriptori (Afegeix a l'escriptori) o al plafó (Afegeix al plafó).

La secció Historial

En aquesta secció es presenten les aplicacions i els documents que utilitzeu amb freqüència. Cal tenir present que en aquesta pestanya només es tenen en compte les aplicacions que es llancen a través del Kickoff. Un clic dret sobre una entrada us mostrarà el menú contextual de costum amb les opcions de còpia i les opcions addicionals per a netejar l'historial d'utilitzades recentment.

La secció Usades freqüentment

Les aplicacions i els documents utilitzats recentment es presenten en aquesta pestanya. Cal tenir present que en aquesta pestanya es tenen en compte només les aplicacions que es llancen a través del Kickoff. Un clic dret sobre una entrada us mostrarà el menú de context de costum amb les opcions de còpia i les opcions addicionals per a netejar l'historial d'usats recentment.

El camp de cerca

Cerca per nom
Cerca per descripció

En comptes de navegar a través de totes les pestanyes i les categories només heu d'introduir un terme de cerca. El camp de cerca està focalitzat quan s'obre el menú, de manera que simplement cal escriure-hi. La cerca no només pot coincidir contra els noms de les aplicacions, sinó també contra la seva descripció. Així que si us cal un navegador, però no en sabeu el nom de cap, simplement escriviu «navegador» al camp de cerca. Això resultarà en una llista de tots els navegadors disponibles.


Afegir a l'escriptori i al plafó

Un programa sobre l'escriptori i en el plafó
Una categoria sobre l'escriptori i en el plafó


Tots els elements de programa i les categories poden ser afegides a l'escriptori i al plafó, feu clic dret i seleccioneu Afegeix al «...».

Llançadors d'aplicacions alternatius

A més del Kickoff, hi ha disponibles altres llançadors d'aplicacions, p. ex., el KRunner, i que poden satisfer millor les vostres necessitats. Per a més detalls, vegeu la pàgina llançadors d'aplicacions del Plasma.

Podeu canviar el vostre llançador fent clic dret sobre la icona del menú i seleccionant Mostra les alternatives...

Utilitzant Mostra les alternatives... podreu canviar a qualsevol menú que vulgueu
Per exemple, «Tauler d'aplicacions»"!