Configuraţie Workspace/Configuraţie Desktop

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 09:33, 14 September 2023 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Schimbând Aspectul

Dând Teme Desktop-ului

Pagina de configurare Plasma FAQ vă spune unde să găsiţi noi teme pentru Plasma Desktop-ul dumneavoastră, şi cum să le instalaţi.

Dând teme Software-ului Non-KDE

Primul lucru care trebuie văzut este secţia SystemSettings -> Appearance -> GTK+ Appearance - acolo puteţi selecta Use my KDE fonts in GTK+ Applications.

Puteţi de asemenea folosi QtCurve pentru a face aplicaţiile GTK să folosească stilul curent Qt/KDE. Intrucţiuni despre cum să-l instalaţi şi să-l folosiţi pentru Kubuntu (doar scăpaţi de specificul apt-get şi folosiţi pachetul de manager GUI de distribuţie în loc de linia de comandă Ubuntu) poate fi găsit here.Vă rugăm să vă consultaţi distribuţia pentru pachete.

Dând teme Aplicaţiilor KDE să arate precum aplicaţiile GTK

Încă de la lansarea Qt 4.5 există suport pentru temele gtk pentru stilurile Qt GUI.În cele mai multe distribuţii acest lucru va fi disponibil de la KDE software version 4.3.

Făcând aplicaţiile Qt să împărtăşească schema de culori a aplicaţiilor KDE4

Unele aplicaţii (aplicaţiile Qt4) care rulează sub KDE4 nu împărtăşesc aceeaşi schemă de culori precum cea a aplicaţiilor KDE4,au o cuoare de fundal ciudată, sau au text-ul scris cu alb pe butoane albe,etc.Dacă schimbaţi schema de paletă/culoare în System Settings -> Appearance -> Colors, aplicaţiile Qt pe care le aveţi pornite devin culoarea corectă,dar revin înapoi odată ce sunt repornite.

Soluţie Este posibil să aveţi o rămăşiţă de folder .kde de la KDE3 în directorul dumneavoastră de bază,şi Qt o analizează prima dată în loc de folderul de setări .kde4.Puteţi să redenumiţi sau să eliminaţi fişierul .kde/share/config/kdeglobals,care va determina în schimb Qt-ul să folosească fişierul .kde4/share/config/kdeglobals.Data viitoare când o aplicaţie KDE3 este pornită, va regenera fişierul .kde/share/config/kdeglobals şi va folosi implicit tema şi culorile KDE3-ului , dar nu va afecta culorile aplicaţiilor Qt.

Butoanele Barei de Titlu

Deschide System Settings -> Appearance şi selectează Windows apoi aruncă o privire la fila Button.Aici poţi să personalizezi butoanele din bara de titlu. '?', '_' şi pătratul reprezintă What's this?,minimizare şi maximizarea butoanelor.'H' este un separator.Una sau mai multe pot fi adăugate după cum doriţi.Versiunea dumneavoastră poate avea de asemenea un cerc - este inelul unui buton radio,setarea pentru a vedea ferestre în toate desktop-urile.

Le puteţi rearanja după cum preferaţi.Oamenii stângaci,de exemplu,pot prefera să alinieze controalele din stânga în loc de dreapta.

Efecte Desktop

Folosind Efecte KDE Desktop

Folosirea Efectelor Desktop este controlată de KWin. Puteţi vedea mai multe informaţii despre acestea la pagina KWin.

Probleme de sunet