Configuració de l'espai de treball/l'escriptori

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Workspace Configuration/Desktop Configuration and the translation is 100% complete.

Canviar l'aspecte

Temes per a l'escriptori

La pagina PMF sobre la configuració de Plasma us diu on trobar nous temes per a l'escriptori Plasma i com instal·lar-los.

Temes en programari no KDE

El primer a considerar és Arranjament del sistema la secció Aparença -> Aparença GTK+: on podeu seleccionar Usa els meus tipus de font de KDE en aplicacions GTK+.

També podeu usar QtCurve per a fer que les aplicacions GTK utilitzin l'estil Qt/KDE en ús. Les instruccions sobre com instal·lar-ho i usar-ho en Kubuntu (podeu evitar apt-get i usar el gestor de paquets amb IGU de la distribució en comptes de la línia d'ordres de Ubuntu) les podeu trobar en aquí. Si us plau, referiu-vos a la vostra distribució per a seleccionar els paquets necessaris.

Aplicar temes a les aplicacions KDE per a que semblin aplicacions GTK

Des del llançament de Qt 4.5, hi ha suport per a temes gtk per als estils IGU de Qt. En la majoria de les distribucions estarà disponible des de la versió 4.3 del programari KDE.

Fer que les aplicacions Qt tinguin el mateix esquema de colors que les aplicacions KDE4

Algunes aplicacions (aplicacions Qt4) que s'executen sota KDE4 no comparteixen la mateixa combinació de colors que les aplicacions de KDE4, o tenen un color de fons estrany, o text en blanc sobre botons blancs, etc. Si canvieu la paleta/esquema de colors en Arranjament del sistema: Aparença -> Colors, les aplicacions de Qt que s'estiguin executant ho faran amb el color correcte, però canviaran altra vegada quan es reiniciïn.

Solució: És possible que hi hagi una carpeta .kde sobrant de KDE3 en el directori inicial, i Qt hi mira en primer lloc, en comptes de la carpeta de configuració .kde4. En podeu canviar el nom o eliminar el fitxer .kde/share/config/kdeglobals, la qual cosa causa que Qt utilitzi el fitxer .kde4/share/config/kdeglobals. La propera vegada que una aplicació de KDE3 s'iniciï, es regenerarà el fitxer .kde/share/config/kdeglobals, i utilitzarà el tema i els colors per omissió de KDE3, però no afectarà els colors de les aplicacions Qt.

Botons de la barra de títol

Obriu Arranjament del sistema -> Aparença, seleccioneu Finestres i feu una ullada a la pestanya Botó. Aquí podeu personalitzar els botons en la barra de títol. «?», «_» i el quadrat que representa «Què és això?», minimitza i maximitza. «H» és un separador. Se'n pot afegir un o més si ho voleu. La vostra versió també pot tenir un cercle -aquest és l'anell d'un botó d'opció-, l'opció per a mostrar les finestres en tots els escriptoris.

Els podeu tornar a col·locar-los com preferiu. Els esquerrans, per exemple, pot ser que prefereixin alinear els controls a l'esquerra en comptes de a la dreta.

Efectes de l'escriptori

Usar els efectes d'escriptori KDE

L'ús dels Efectes de l'escriptori és controlat per KWin. Podeu llegir mes sobre això a la pàgina de KWin.

Problemes de so