Tilpasning af arbejdspladsen/Konfiguration af skrivebordet

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Workspace Configuration/Desktop Configuration and the translation is 100% complete.

Ændring af udseendet

Temaer til skrivebordet

The Plasma FAQ Configuration page fortæller dig, hvor du kan finde nye temaer til dit Plasma skrivebord og hvordan du installerer dem.

Temaer til ikke-KDE-software

Det første du kan se på er Systemindstillinger -> Udseende -> GTK-stile og skrifttyper - her kan du vælge Use my KDE fonts in GTK Applications.

Du kan også bruge QtCurve til at få GTK-programmer til at bruge den aktuelle Qt/KDE-stil. Instruktioner til at installere og bruge den i Kubuntu er her (fjern evt. de dele som er specifikker for apt-get og brug din distributions brugerflade til pakkehåndtering i stedet). Find de nødvendige pakker hos din distribution.

Få dine KDE-programmer til at ligen GTK-programmer

Fra Qt 4.5 har GTK-temaer kunnet bruges som GUI-stile i Qt. I de fleste distributioner er det tilgængeligt i KDE fra version 4.3.

Få Qt-programmer til at bruge det samme farvetema som KDE4-programmer

Nogle Qt4-programmer som kører under KDE4 bruger ikke samme farvetema som KDE4-programmerne, har en underlig baggrundsfarve eller har hvid tekst på hvide knapper etc. Hvis du ændrer farvetemaet i Systemindstillinger -> Udseende -> Farver, så vil de Qt-programmer, som du har kørende benytte de korrekte farver, men efter genstart bruger de deres oprindelige farver igen.

Løsning Du har nok en mappe ved navn .kde liggende fra KDE3 i din hjemmemappe, og Qt ser først i den før den leder efter indstillinger i .kde4. Du kan enten omdøbe eller fjerne filen .kde/share/config/kdeglobals, hvilket får Qt til at bruge filen .kde4/share/config/kdeglobals i stedet. Næste gang du bruger et KDE3-program, så gendannes filen .kde/share/config/kdeglobals og den vil bruge KDE3's standard temaer og farver, med det vil ikke påvirke Qt-programmernes farver.

Knapper i titellinjen

Åbn Systemindstillinger -> Udseende -> Vinduer og se på fanebladet Knapper. Her kan du tilpasse knapperne i titellinjen. '?', '_' og firkanten repræsenterer henholdsvis Hvad er det?, Minimér og Maksimér knapperne. 'H' er et mellemrum; du kan tilføje så mange som du synes. Din udgave har måske også en cirkel - det er ringen af den radioknap, som sørger for at vinduet vises på alle skriveborde.

Du kan omarrangere dem som du foretrækker. For eksempel foretrækker venstrehåndede måske at kontrollerne er rettet ind til venstre og ikke til højre.

Skrivebordseffekter

Brug af KDEs skrivebordseffekter

Brugen af skrivebordseffekter styres af KWin. Du kan se mere om dem på siden KWin.

Lydproblemer