Transferències de fitxers

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page File transfers and the translation is 100% complete.

Introducció

En aquesta guia d'aprenentatge es descriu com transferir fitxers des de i cap a un servidor remot utilitzant el KDE Software Compilation. Això podria significar la descàrrega d'un fitxer des d'un servidor FTP o desar un fitxer a través de SSH.

El KDE SC no inclou un client FTP estàndard com pot ser coneixeu per a altres plataformes. Hi ha algunes aplicacions de tercers com Kasablanca o KFTPgrabber però encara no han estat totalment adaptats a la plataforma KDE 4. No obstant això hi ha una bona notícia: No necessiteu una aplicació d'aquest tipus per a gestionar fitxers en els vostres servidors remots. La plataforma KDE disposa d'una tècnica molt més potent per afrontar aquestes situacions.

Transferències de fitxers bàsica

Per a connectar-vos a un servidor remot podeu usar gairebé qualsevol aplicació KDE. Podeu triar l'aplicació apropiada depenent de la tasca que vulgueu fer. Per exemple, si volguéssiu navegar per un servidor remot la millor elecció seria Dolphin o Konqueror. Per editar una pàgina web podeu usar directament Quanta sense necessitat d'una aplicació FTP per separat. En aquest exemple usarem Dolphin i transferirem fitxers usant FTP.

Connectar a un servidor FTP

Per a connectar a un servidor FTP simplement obriu Dolphin i feu clic a un lloc buit a la barra d'adreces. Escriviu-hi l'adreça del vostre servidor. No us oblideu la «ftp://» al començament:Si el servidor requereix autenticació se us demanaran les credencials en un diàleg emergent. Introduïu el nom d'usuari i la contrasenya. Si voleu desar-los, marqueu la casella de selecció corresponent, i Dolphin emmagatzemarà les vostres contrasenyes de forma segura en la vostra Cartera de KDE (KDE Wallet). Per a un accés més ràpid podeu inserir el nom d'usuari i la contrasenya directament en la barra d'adreces usant el següent format: ftp://nomusuari:[email protected]; no obstant no us ho recomanem, atès que és un risc de seguretat. No solament és visible en la barra d'adreces, també s'emmagatzema en text pla, i per tant pot ser llegit fàcilment per qualsevol amb accés al vostre directori Inici. L'emmagatzematge de les contrasenyes en KWallet és molt més segur, sempre que el tingueu protegit amb una contrasenya.

Altres protocols

FTP és només un exemple dels diversos protocols compatibles amb la plataforma KDE. Hi ha molts més per explorar. Per veure una llista completa dels protocols compatibles, feu clic en la marca al costat de la barra d'adreces per a canviar a la manera navegador......i després en el botó ftp al començament.El selector de protocols hauria de ser similar al mostrat en la següent captura de pantalla. Els protocols disponibles en el vostre sistema depenen dels connectors KIO que tingueu instal·lats.

Nota: A causa de l'error #55804 de KDE, els fitxers moguts o copiats des de la màquina local a la màquina remota usant el protocol fish tenen marques de temps incorrectes. Una solució és optar per l'ús de SFTP per a transferir-los a una altra màquina.

Imitar a un client FTP exclusiu usant Dolphin

Si voleu una experiència similar a la d'un client ftp exclusiu podeu usar la vista dividida de Dolphin:Afegir una carpeta remota a la barra de llocs

Podeu fer arrossega i deixa directament sobre una carpeta als vostres llocs i apuntar l'adreça d'interès:Accés directe a fitxers remots en altres aplicacions KDE

Com s'ha dit anteriorment, gairebé totes les aplicacions KDE són capaces d'accedir a fitxers i carpetes remots. Per exemple, podeu obrir una lloc web remot directament en Kate introduint l'adreça en el diàleg d'obrir:

Ara podeu editar el fitxer en Kate. Quan feu clic a Desa el fitxer serà pujat directament al servidor. D'aquesta manera, no necessitareu descarregar els fitxers abans d'editar-los ni pujar-los després de l'edició.

Canviar la configuració

Fins ara és probable que trobeu a faltar alguna configuració típica d'un client de transferència de fitxers exclusiu, com el canvi entre manera activa i passiva en FTP o els temps d'espera per a les connexions. No us preocupeu, podeu trobar-los en Arranjament del sistema sota Paràmetres de xarxa. La secció Preferències de connexió pot ser especialment útil.