Kubuntu/Benvinguda

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Kubuntu/Welcome and the translation is 100% complete.

Benvingut a la Kubuntu

La Kubuntu és un sistema operatiu basat en Linux fàcil d'emprar que utilitza l'escriptori Plasma del KDE. Amb un cicle de llançament regular i predictible, concretament cada sis mesos com a part del projecte Ubuntu, la Kubuntu és la distribució Linux per a tothom.


L'escriptori de la Kubuntu

Escriptori per omissió de la Kubuntu


La Kubuntu inclou per omissió més de 1.000 paquets (aplicacions o utilitats) i té accés a més de 64.000 paquets per a satisfer les vostres necessitats. La Kubuntu està basada en el nucli Linux, i inclou les aplicacions bàsiques d'Ubuntu, així com el programari del KDE. Les aplicacions bàsiques de la Kubuntu inclouen el programari per a les necessitats més comunes, com ara:

  • Navegar per la web.
  • Gestor per a la informació personal, el qual inclou el correu electrònic.
  • Aplicacions d'oficina.
  • Reproducció de fitxers multimèdia.
  • I molt més!

La filosofia de Kubuntu

L'equip al darrere dels projectes Ubuntu i Kubuntu prenen els següents compromisos amb els nostres usuaris:

  • La Kubuntu sempre utilitzarà la sòlida base del projecte Ubuntu, a més de les últimes novetats del projecte KDE. Com a part del projecte Ubuntu i de la comunitat, la Kubuntu seguirà utilitzant la infraestructura i el suport que ofereix el projecte Ubuntu. Ens esforçarem per ser la millor distribució Linux basada en el KDE.
  • La Kubuntu sempre serà gratuïta. Ni tan sols existeix un preu diferenciador per a una enterprise edition. Posem el nostre millor treball a disposició de tothom en els mateixos termes de llibertat.
  • La Kubuntu sempre inclourà les millors traduccions i infraestructura d'accessibilitat que la comunitat del programari lliure té per oferir, per a fer utilitzable la Kubuntu pel major nombre de persones possible.
  • La Kubuntu sempre s'ha compromès amb els principis de desenvolupament del programari lliure i del codi obert. Tenim la intenció d'animar la gent a utilitzar-lo, millorar-lo i distribuir-lo.

Què és Linux?

Linux és un nucli -kernel- de sistema operatiu que s'assembla al sistema operatiu Unix. El nucli és el principal programari necessari per a qualsevol sistema operatiu, proporcionant un pont de comunicació entre el maquinari i el programari. Linux s'ha convertit en un element principal del moviment arreu del món que adopta el programari lliure i el codi obert. El terme «GNU/Linux» és una forma de referir-se als sistemes operatius basats en el nucli Linux en combinació amb parts del Projecte GNU.

Més informació sobre Linux:

Què és el KDE?

El KDE és una comunitat internacional de tecnologia que crea i dóna suport al programari lliure per a la informàtica a l'escriptori i portàtil. Entre els productes del KDE es troba un sistema d'escriptori modern per a les plataformes Linux i UNIX, suites per a la productivitat d'oficina i de treball en grup, així com centenars d'aplicacions de programari en diverses categories incloent internet i aplicacions web, multimèdia, entreteniment, educació, gràfics i programari de desenvolupament. El programari del KDE es tradueix a més de 65 idiomes i està construït per a facilitar el seu ús amb els principis d'accessibilitat més moderns en ment. Totes les aplicacions del KDE s'executen de forma nativa a Linux, BSD, Solaris, Windows i Mac OS X. L'espai de treball del KDE és l'escriptori per omissió a la Kubuntu.

Més informació sobre el KDE:

Gràcies a vosaltres

Tot l'equip de la Kubuntu us agraeix per escollir Kubuntu! I als administradors del KDE per acollir la nostra documentació aquí!

Si esteu llest per donar a la Kubuntu una prova de funcionament, seguiu aquest enllaç: Instal·lació de la Kubuntu

Tornar a l'inici «Kubuntu»