Kubuntu/Welcome

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Kubuntu/Welcome and the translation is 100% complete.

Velkommen til Kubuntu

Kubuntu er et brugervenligt Linux-baseret operativsystem, som bruger KDE Plasma Desktop. Med en pålidelig seksmåneders udgivelsescyklus er Kubuntu en Linux-distribution for enhver.


Kubuntus Skrivebord

Kubuntus standardskrivebord


Kubuntu inkluderer mere end 1.000 standardpakker (programmer og lignende) og har adgang til mere end 64.000 andre pakker til at dække dine behov. Kubuntu er baseret på Linux-kernen og inkluderer Ubuntus kerneprogrammer ved siden af software fra KDE. Kubuntus kerneprogrammer inkluderer software til de fleste almindelige opgaver som:

  • Surfing på nettet.
  • Håndtering af personlig information, herunder e-mail.
  • Kontorprogrammer.
  • Afspilning af multimediefiler.
  • og meget mere!

Kubuntus filosofi

Holdet bag Ubuntu- og Kubuntu-projekterne forpligter sig således til vore brugere:

  • Kubuntu vil altid bruge Ubuntu-projektet som sit solide fundament og tilføje det nyeste fra KDE. Som en del af fællesskabet omkring Ubuntu-projektet vil Kubuntu fortsat bruge den infrastruktur og support som Ubuntu-projektet yder. Vi vil stræbe efter at være den bedste KDE-baserede Linux-distribution, der findes.
  • Kubuntu vil altid være gratis. Der er ingen ekstra omkostninger for en kommerciel udgave; vi gør vores bedste arbejde tilgængelig for alle på lige vilkår.
  • Kubuntu vil altid inkludere de bedste oversættelser og infrastruktur for tilgængelighed, som fri software-fællesskaberne kan udbyde for at gøre Kubuntu brugbar for så mange som muligt.
  • Kubuntu vil altid være forpligtet af principperne bag fri software og open source-udvikling; vi vil tilskynde folk til at bruge fri og open source-software, forbedre det og give det videre.

Hvad er Linux?

Linux er kernen til et operativsystem, som minder om operativsystemet Unix. Kernen er den centrale software, som ethvert operativsystem har brug for, og sørger for kommunikation imellem hardware og software. Linux er blevet et førende element i en verdensomspændende bevægelse for accept af fri og open source-software. Begrebet "GNU/Linux" er en måde at omtale operativsystemer baseret på Linux-kernen kombineret med dele af GNU-projektet.

Find ud af mere om Linux:

Hvad er KDE?

KDE er et internationalt teknologisk fællesskab, som skaber og understøtter fri software til stationære og bærbare computere. Blandt KDE's produkter er et moderne skrivebordssystem til Linux- og Unix-platforme, omfattende kontor- og groupware-pakker samt hundreder af programmer i diverse kategorier, herunder programmer til internet og netværk, multimedia, underholdning, uddannelse, grafik og programudvikling. KDE's software bliver oversat til mere end 65 sprog og er lavet under hensyn til moderne principper om tilgængelighed for at være let at bruge. KDE's funktionsrige programmer kører direkte under Linux, BSD, Solaris, Windows og Mac OS X. Kubuntu bruger KDE's Workspace som sit standardskrivebord.

Find ud af mere om KDE:

Tak

Hele Kubuntu-holdet takker dig for at vælge Kubuntu og KDE's systemadministratorer for at hoste vores dokumentation her!

Hvis du er klar til at prøve Kubuntu, så følg dette link: Installér Kubuntu

Tilbage til Kubuntu-startsiden