↓ Konqueror

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 05:39, 23 June 2011 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Multi-talentatul manager de fișiere și navigator

Caracteristici generale

Multe dintre caracteristicile Konqueror-ului pot fi folosite indiferent de ceea ce vizualizezi:de exemplu,file multiple,bara laterală,cadruri de fereastră și marchaje.Acest lucru îl face nu numai un navigator web puternic dar de asemenea o aplicație puternică de uz general.

Caracteristici

  • Manager de fișiere puternic și flexibil
  • Motorul navigatorului KHTML este compatibil cu standardele din domeniu
  • Vizualizarea integrată a fișierelor datorită KParts
  • Vizualizări despicate și file
  • Bare laterale și extensii pentru a furniza funcționalități suplimentare
  • Integrarea cu alte aplicații KDE precum Managerul de descărcare KGet și Feed Reader-ulAkregator
  • Gestionarea fișierelor de la distanță și pseudo fișiere de sistem prin KIO

File

Utilizarea filelor în Konqueror este asemănătoare cu folosirea filelor în multe alte aplicații KDE.Poți crea o nouă filă mergând la meniul File.Poți găsi modalități de a interacționa cu file făcând click dreapta pe orice filă pe care o aveți deschisă.Poți de asemenea muta file făcând click cu butonul din mijloc al mouse-ului și trăgându-le în bara de file.

Marcaje

Marcajele vă permit să salvați URL-uri astfel încât să le puteți încărca mai târziu cu ușurință, de la Konqueror sau chiar de la o aplicație externă precum KRunner.

Pentru a salva o pagină web în marcajele dumneavoastră, navigați la ea și apoi faceți click pe Bookmarks -> Add Bookmark (scurtătura de bază este Ctrl+B).Următoarea dată când facem click pe Bookmarks vom vedea noul marcaj în listă.

Pentru a redenumi marcaje și a le grupa în foldere, mergeți la Bookmarks -> Edit Bookmarks....

Sesiuni

Sesiunile sunt statusuri Konqueror salvate.Aveți posibilitatea să salvați o sesiune Konqueror când aveți anumite pagini web deschise în Konqueror (în orice combinație de file sau ferestre), și vei putea să le deschizi când vrei din lista de sesiuni, și ele vor fi deschise în același mod în care le-ați avut când ați salvat sesiunea.

Pentru a salva o sesiune, asigură-te că singurele instanțe Konqueror deschise sunt cele pe care doriți să le salvați, apoi mergeți la File -> Sessions -> Save As... și alegeți un nume pentru sesiune.Apoi, vei avea sesiunea listată în File -> Sessions. Puteți gestiona mai târziu sesiunile dumneavoastră diferite din File -> Sessions -> Manage....

Cadre

Cadrele vă permit să vizualizați locații multiple,documente sau site-uri într-o singură fereastră sub o singură filă prin împărțirea ferestrei.Acest lucru poate fi folosit e.g. pentru a vizualiza simultan mai multe pagini web,pentru a copia fișiere de la o locație la alta (fie de la un folder la altul sau de la o locație de la distanță precum un site FTP sau un folder de rețea partajat), pentru a vizualiza sau compara două documente în același timp și pentru multe alte posibilități. Pentru a folosi cadre,Fie mergeți la meniul Window sau faceți click dreapta pe bara de status din partea de jos a ferestrei și selectați ori Split view left/right ori Split view top/bottom.Poți de asemenea crea sau elimina cadre folosind scurtături afișate în meniul Window pentru fiecare acțiune.Poți controla fiecare vizualizare făcând click pe ea și interacționând cu ea, ca de obicei.

Cadre în Konqueror

Konqueror ca navigator web

Navigatorul Web Konqueror

'Konqueror este navigatorul web construit.Are rapide ,conforme standard HTML și motoare de transmitere JavaScript,respectiv KHTML și KJS, care sunt cele mai remarcate pentru a fi alegerea Apple-ului pentru dezvoltarea popularului motor de transmitere Webkit, ales pentru viteza sa și conformitatea standardelor.Are de asemenea suport pentru diferite plug-in-uri compatibile Firefox,Java, câteva formate de imagine, conexiuni Secure Socket Layer (SSL) și multe altele.Pentru a vedea toate standardele compatibile a Konqueror-ului , navighează la about:konqueror/specs într-o fereastră Konqueror.

KHTML vs. Webkit

De când Nokia a portat Webkit' în setul lor de instrumente în Qt 4.5, au existat o grămadă de discuții privind înlocuirea KHTML-ului cu Webkit în motor.Dezvoltatorii KDE-ului au scris o componentă WebKit (KPart) ce poate înlocui KHTML care încă este motorul de transformare implic.La un moment dat în viitor acel implicit s-ar putea schimba, dar momentan WebKit KPart este o componentă opțională pe care va trebui să o instalați dacă vreți să o folosiți.În afară de Konqueror, există alte browsere KDE în dezvoltare care fac uz de WebKit în mod implicit, (de exemplu, Arora și Rekonq.)

Konqueror ca manager de fișier

Konqueror folosește Dolphin KPart pentru gestionarea fișierelor, oferindu-i toate abilitățile Dolphin. Include multe opțiuni de configurare sub dialogul de configurare Settings menu -> Configure Konqueror... -> File Manager. Modificările aplicate aici vor afecta Dolphin și vice versa. Pentru toate capacitățile gestionării fișierelor a Konqueror-ului, verifică pagina Dolphin-ului.

Navigatorul de Fișier Konqueror

Konqueror este de asemenea o aplicație universală de vizualizare, mulțumită abilității sale de a încorpora audio,video și vizualizatori document.

Tutoriale

Folosind Mousegestures

Mi-ar plăcea ca Konqueror să fie managerul meu implicit de fișiere

Pornind de la KDE Software Compilation 4.2, poți schimba managerul de fișier implicit prin System Settings -> Default Applications

Modul de vizualizare WebKit al KDE-ului

De când e KDE Software Compilation 4.5, Konqueror poate folosi motorul Webkit pentru a căuta pagini prin intermediul tehnologiei KParts.Settings -> Configure Konqueror -> File Manangement -> File Associations, caută tipul html, apoi fă click pe fila Embedding și mută Webkit(kwebkitpart) sus.

Folosind interfața web a GMail-ului în Konqueror

Această pagină de forum se ocupă cu îmbunătățirea vizualizării GMail-ului în Konqueror

Sugestii și Sfaturi

Căutați o intrare Wikipedia

Puteți căuta cuvinte în Wikipedia în timp record? Imaginează-ți cum un coleg vine și vorbește despre ISCSI.Nu știi ce este? Nici o problemă, doar scrie

wp:ISCSI

în browser-ul tău Konqueror și ENTER. Ți se va afișa articolul Wikipedia (wp) pe iscsi.

Formatează o pagină umană pentru o citire ușoară

Introduceți

man:rsync

pentru a primi întreaga informație despre folosirea rsync, într-o formă ușor de citit și mai bună pentru imprimat de asemenea.

Găsiți alte capacități pe Konqueror

Pentru mai multe comenzi rapide, aruncă o privire la Konqueror -> Settings -> Configure Konqueror -> Web Browsing -> Web Shortcuts.

You can also add your own. See Web Shortcuts for details.

Cuvinte cheie

Manager de fișier, browser de fișier, Gestionarea fișierelor, browser web, vizualizator de fișier, previzualizare încorporată, KPart, KIO