Konqueror

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Konqueror and the translation is 91% complete.
Outdated translations are marked like this.
В мулти-талантлив файлов мениджър и браузър

Общи характеристики

Много от функции Konqueror може да се използва независимо от това, което гледате: например, няколко раздела, в страничната лента, дограма и отметки. Това го прави не само мощен уеб браузър, но също така мощно приложение, с общо предназначение.

Удобства

  • Мощен и гъвкав файлов мениджър
  • Стандарти отговарят на изискванията KHTML браузър двигателя
  • Вградени преглеждането на файлове, благодарение на KParts
  • Показване на няколко раздели и раздели
  • Странични ленти и разширения за осигуряване на допълнителни функции
  • Интеграция с други приложения на KDE като KGet Download Manager и Akregator Feed Reader
  • Дистанционно и псевдо-файлова система за управление на файлове чрез KIO

Раздели

Използване на разделите в "Konqueror"е подобно на използването на раздели и в много други приложения на KDE. Можете да създавате нов раздел, като отидете на, Файлове меню. Можете да намерите начини за взаимодействие с раздели с десния бутон върху всеки раздел, в момента са отворени. Можете да местите раздели, като кликнете със средния бутон на мишката и ги натика в раздела бар.

Bookmarks

Отметки ви позволяват да запишете URL адреси, така че може лесно да ги заредите по-късно, от Konqueror или дори от друга програма като KRunner.

За да се запишете в уеб страница в отметките си, отидете до него и след това щракнете в Bookmarks -> Добавяне на отметка (По подразбиране е shotcut Ctrl + B ). Следващия път, ние кликнете върху Bookmarks ще видим новата отметка в списъка.

Да преименувате на отметки и ги група в папки, отидете на Bookmarks -> Редактиране на отметките ... .

Sessions

Сесията се записват Konqueror статут. Можете да запишете т.е. сесия Konqueror, когато имате определени уеб страници, открити в Konqueror (всяка комбинация от разделите или прозорци и т.н.), и ще бъдете в състояние да започне след това, когато искате от заседанията списък, и те ще бъдат отворени същия начин Вие ги при запис на сесията.

За запазване на сесия, се уверете, че само откри случаи, Konqueror, са тези, които искате да запишете, а след това отидете на File -> Sessions -> Save As ... и изберете име за сесия. След това ще има сесия, изброени в File -> Сесии . Можете да управлявате по-късно от различни сесии File -> Sessions -> Управление на ... .

Рамки

Рамки ви позволи да видите различни места, документи или интернет страници в един прозорец в рамките на единна раздела чрез разделяне на прозореца. Това може да се използва например, за да видите множество уеб страници наведнъж, за да копирате файлове от едно място на друго (или от една папка в друга или от далечно разстояние като FTP сайт или споделена мрежова папка), изглед или да сравните два документа в по същото време и за много други възможности. За да използвате рамки, или отидете в Прозорец меню или щракнете с десния бутон в лентата на състоянието в долната част на прозореца и изберете Различно мнение ляво / дясно или Различно мнение горе / долу . Можете също да създадете или премахване на кадъра при използване на къси разфасовки показва в Прозорец меню за всяко действие. Можете да управлявате всеки изглед, като щракнете върху него и взаимодейства с него, както обикновено.

Рамки в Konqueror

Konqueror като уеб браузър

В браузъра Konqueror Web

Konqueror е вграден уеб браузър. Той е бърз, стандарти, съвместими с HTML и JavaScript прави двигатели, KHTML и KJS съответно, които са най-известен за това, че изборът на Apple за развиващите се прави Webkit на популярния двигател, избран за неговата скорост и стандарти за спазване. Той също така има поддръжка за различни Firefox съвместими плъгини, Java, няколко графични формати, Secure Socket Layer (SSL) връзки и др. За да видите всички поддържа стандарти Konqueror е, отидете, за: Konqueror / характеристики в прозорец на Konqueror.

KHTML срещу Webkit

Тъй като Webkit Nokia пренесли в инструментариум си в кв.4,5, е имало много дискусии за замяна на" KHTML с Webkit в Konqueror. В KDE фирми са писали компонент WebKit една (KPart), които могат да заменят KHTML, която все още е по подразбиране ядро. В един момент в бъдещето, което по подразбиране може да се промени, но за сега WebKit KPart е допълнителен компонент ще трябва да инсталирате, ако искате да го използвате. Освен Konqueror, има няколко други браузъри KDE в развитие, които се възползват от "'WebKit по подразбиране (Arora и. Rekonq, например)

Konqueror като файлов мениджър

Konqueror ползва Делфин KPart' за управление на файлове, тя дава всички възможности на Special:myLanguage/Dolphin/Dolphin. Тя включва много възможности за настройка по В менюто Настройки -> Конфигуриране на Konqueror ... -> File Manager конфигурация диалог. Промени, прилагани тук ще се отрази на "Делфини обратно. За всичкиKonqueror на файлове възможности за управление, проверка страница Dolphin's.

В браузъра Konqueror файла

"Konquerorсъщо е универсално приложение оглед, благодарение на способността си за утвърждаване на зрителите аудио, видео и документи.

Уроци

Using Mousegestures

Бих искал Konqueror да ми файлов мениджър по подразбиране

Като се започне от KDE Software Компилация 4.2, можете да промените мениджър по подразбиране чрез System Settings -> Default приложения

Konqueror на WebKit режим преглед

Тъй като KDE Software Компилация 4.5,'Konqueror може да използва двигател "Webkitда разглеждате уеб страници чрезKParts технология. Settings -> Configure Konqueror -> Manangement File -> файлови асоциации , Търсене HTML вид, след това кликнете Внедряването раздела и да се премести Webkit (kwebkitpart) нагоре.

Използване на Web интерфейс === GMail в Konqueror === Този форум страницасе занимава с подобряване на дисплея на GMail в Konqueror

Препоръки и съвети

Търсене на запис в Уикипедия

Можете ли да търсите думи в "Уикипедияза рекордно скорост? Представете си колега идва и говори за'ISCSI. Не знаеш ли какво е това? Няма проблем, просто въведете

wp:ISCSI

в браузъра Konqueror си и ENTER . Ще бъде показан на Уикипедия (wp) статия за ISCSI.

Формат човек страница, за да се чете лесно

Пишете на

man: Rsync

, за да получите цялата информация за използването на 'rRsync, във вид, който е приятен за окото и по-добре за печат, също.

Вижте други възможности за Konqueror

За по-преки пътища, разгледайте Konqueror -> Settings -> Configure Konqueror -> уеб браузър -> Интернет за бърз достъп .

You can also add your own. See Web Shortcuts for details.

Ключови думи == ==

Файлов мениджър, браузър файла, управление на файловете, уеб браузър, Internet, преглед на файла, вграден преглед, KPart, KIO