Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Digikam and the translation is 43% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎中文(台灣)‎ • ‎日本語
Logo-digikam.png
Visualitza, gestiona, edita, millora, organitza, etiqueta i comparteix fotografies.

DigiKam permet la importació de fotografies des de càmeres, la creació d'àlbums, l'etiquetat amb dates, peus de foto i altres propietats, i instal·lacions de cerca excel·lents. Si us plau, consulteu el manual per a veure tots els detalls, inclosos els formats d'imatge compatibles.

Features

Gestionar les vostres fotos

Digikam provides advanced functionality to manage your photos. You can view your photos in chronological order, or classify the photos in different albums, there is also the possibility to organize your photos with the localization they were taken.

Moreover, Digikam also provide multiple search features, you can do a simple keyword search, but also advanced search on the metadata and even some fuzzy search, where you draw a pattern and Digikam try to find matching photos. Digikam can also found duplicate in your library.

Digikam can also display the Exif information of your photo.

View Exif information

L'editor d'imatges

La interfície per a càmeres

La taula de llum

ShowFoto

Pels que trobin la interfície de DigiKam massa tècnica, ShowFoto dóna accés a les mateixes eines, amb una interfície popular.

La pàgina de suport del projecte té enllaços a les Frequently Asked Questions (FAQs) i als detalls per a la subscripció a la Llista de correu.

La secció sobre Gestió de recursos digitals ja no està disponible a les pàgines web, però si que ho està en el manual, el qual pot presentar-se a la vostra distribució com «digikam-doc», o el podeu descarregar com un conjunt de fitxers PDF, digikam.pdf, showfoto.pdf i kipi-plugins.pdf.

El blog Open Source Photo Processing Comes of Age de «rm42» analitza el desenvolupament des de la versió al KDE 3, i proporciona una útil visita guiada.

Tenim una col·lecció creixent de guies d'aprenentage que us ajudaran a gaudir més i a ser més productius amb digikam. La pàgina de guies d'aprenentatge de Digikam fa un llistat amb un breu comentari sobre el contingut.


Ktip.png
Consell
Feu clic sobre la categoria Fotografia/ca a la part inferior d'aquesta pàgina per veure una llista de totes les guies d'aprenentatge disponibles per Digikam i Showfoto.


Consells útils per digiKam

Transcrits des del blog d'en Dmitri Popov, el 26 de setembre de 2011.

  1. Per ajustar ràpidament la grandària de les miniatures en la vista d'àlbum, manteniu premuda la tecla Ctrl, després utilitzeu la roda del ratolí per fer-les més grans o petites.
  2. Amb la característica Edició no destructiva i versionat activada, digiKam oculta automàticament els originals i mostra les darreres versions modificades de les fotos. Per exemple si elaboreu un fitxer NEF i el deseu en format JPEG, digiKam ocultarà el fitxer RAW original i només mostrarà la foto JPEG. Per desactivar aquesta funció escolliu Arranjament -> Configura digiKam -> Edició d'imatges i assegureu-vos que està activada l'opció Mostra sempre les imatges originals a la secció En la vista principal. Per mantenir l'orde, després podeu agrupar l'original i totes les seves versions. Per fer-ho, seleccioneu les fotos que voleu agrupar, feu clic dret sobre la selecció i escolliu Grup -> Agrupa aquí la selecció.
  3. La paperera ha arribat a la seva mida màxima! Netegeu manualment la paperera.
    Si rebeu aquest missatge d'error i el buidar la paperera no ho resol, aleshores la següent ordre podria resoldre el problema:
    rm ~/.local/share/Trash/metadata
  4. Us cal localitzar ràpidament totes les fotos sense etiquetar? En digiKam podeu deplegar la barra lateral esquerra Cerca i prèmer el botó Cerca avançada. En la finestra Cerca avançada, marqueu la casella de selecció Sense etiqueta i premeu per executar la cerca.
  5. En comptes de la vista convencional amb les miniatures, digiKam us permet de mapegar les vostres fotos sobre una globus terrestre. Escolliu Visualitza -> Mapa i hauríeu de veure les fotos de l'àlbum seleccionat disposades sobre un globus tridimensional. De manera que podreu utilitzar el ratolí per rotar el globus i la roda del ratolí per apropar i allunyar la vista. Òbviament, la vista de mapa sols mostra les fotos etiquetades amb el punt geogràfic.
Copyright D.Popov

Download

Digikam is available for Linux, Windows and MacOS. For Linux, you can find Digikam in your distribution repository or you can also download Digikam as an AppImage.

For Windows and MacOS, you can download Digikam binary on the digiKam website download page.

Beta version and source code are also available on the digiKam website download page.

Tutorials

There is a lot of tutorials about using Digikam. These tutorials are taken from Dmitri Popov and Mohamed Malik blogs about using Digikam, and have given us permission to reproduce them.

More Information


This page was last edited on 24 July 2019, at 08:22. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.