Digikam

Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Digikam and the translation is 100% complete.

Other languages:
català • ‎dansk • ‎Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎日本語 • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎中文(台灣)‎
Logo-digikam.png
Visualitza, gestiona, edita, millora, organitza, etiqueta i comparteix fotografies.

DigiKam permet la importació de fotografies des de càmeres, la creació d'àlbums, l'etiquetat amb dates, peus de foto i altres propietats, i instal·lacions de cerca excel·lents. Si us plau, consulteu el manual per a veure tots els detalls, inclosos els formats d'imatge compatibles.

Gestionar les vostres fotos

L'editor d'imatges

La interfície per a càmeres

La taula de llum

ShowFoto

Pels que trobin la interfície de DigiKam massa tècnica, ShowFoto dóna accés a les mateixes eines, amb una interfície popular.

 • La pàgina inicial del projecte es troba aquí.
 • Un detallat manual d'usuari es troba aquí. Hi trobareu aquestes i moltes altres captures de pantalla.

La pàgina de suport del projecte té enllaços a les Frequently Asked Questions (FAQs) i als detalls per a la subscripció a la Llista de correu.

Hi ha un curt vídeo d'introducció aquí.

La secció sobre Gestió de recursos digitals ja no està disponible a les pàgines web, però si que ho està en el manual, el qual pot presentar-se a la vostra distribució com «digikam-doc», o el podeu descarregar com un conjunt de fitxers PDF, digikam.pdf, showfoto.pdf i kipi-plugins.pdf.

El blog Open Source Photo Processing Comes of Age de «rm42» analitza el desenvolupament des de la versió al KDE 3, i proporciona una útil visita guiada.


Tenim una col·lecció creixent de guies d'aprenentage que us ajudaran a gaudir més i a ser més productius amb digikam. La pàgina de guies d'aprenentatge de Digikam fa un llistat amb un breu comentari sobre el contingut.


Ktip.png
 
Consell
Feu clic sobre la categoria Fotografia/ca a la part inferior d'aquesta pàgina per veure una llista de totes les guies d'aprenentatge disponibles per Digikam i Showfoto.


Consells útils per digiKam

Transcrits des del blog d'en Dmitri Popov, el 26 de setembre de 2011.

 1. Per ajustar ràpidament la grandària de les miniatures en la vista d'àlbum, manteniu premuda la tecla Ctrl, després utilitzeu la roda del ratolí per fer-les més grans o petites.
 2. Amb la característica Edició no destructiva i versionat activada, digiKam oculta automàticament els originals i mostra les darreres versions modificades de les fotos. Per exemple si elaboreu un fitxer NEF i el deseu en format JPEG, digiKam ocultarà el fitxer RAW original i només mostrarà la foto JPEG. Per desactivar aquesta funció escolliu Arranjament -> Configura digiKam -> Edició d'imatges i assegureu-vos que està activada l'opció Mostra sempre les imatges originals a la secció En la vista principal. Per mantenir l'orde, després podeu agrupar l'original i totes les seves versions. Per fer-ho, seleccioneu les fotos que voleu agrupar, feu clic dret sobre la selecció i escolliu Grup -> Agrupa aquí la selecció.
 3. La paperera ha arribat a la seva mida màxima! Netegeu manualment la paperera.
  Si rebeu aquest missatge d'error i el buidar la paperera no ho resol, aleshores la següent ordre podria resoldre el problema:
  rm ~/.local/share/Trash/metadata
 4. Us cal localitzar ràpidament totes les fotos sense etiquetar? En digiKam podeu deplegar la barra lateral esquerra Cerca i prèmer el botó Cerca avançada. En la finestra Cerca avançada, marqueu la casella de selecció Sense etiqueta i premeu per executar la cerca.
 5. En comptes de la vista convencional amb les miniatures, digiKam us permet de mapegar les vostres fotos sobre una globus terrestre. Escolliu Visualitza -> Mapa i hauríeu de veure les fotos de l'àlbum seleccionat disposades sobre un globus tridimensional. De manera que podreu utilitzar el ratolí per rotar el globus i la roda del ratolí per apropar i allunyar la vista. Òbviament, la vista de mapa sols mostra les fotos etiquetades amb el punt geogràfic.
Copyright D.Popov

Instal·lador de digiKam 2.2.0 per Windows

Al seu blog, el 22 d'octubre de 2011, en Dmitri Popov va escriure:

"Bones notícies per als que volen executar la versió més recent de digiKam sobre Windows. El repositori de SourceForge ofereix un instal·lador per Windows de la darrera versió de digiKam, per cortesia d'en Ananta Palani.

Digikam wininstaller.png

He provat l'instal·lador amb un ordinador amb Windows 7, funciona perfectament. Mentre l'instal·lador facilita la instal·lació de digiKam sobre Windows, l'aplicació té alguns problemes. El més notable, és que no pot importar les fotos directament des del suporto multimèdia o càmeres, així doncs haureu de copiar-les al disc físic utilitzant l'eina de trasllat d'imatges integrada a Windows i després afegir les fotos transferides a digiKam. També la característica de Paperera no funciona, però podeu evitar aquest problema eliminant les fotos en comptes d'enviar-les a la paperera. Per ser justs, però, aquests problemes no són a causa de digiKam, sinó que són deguts a un error en les biblioteques de KDE sobre les que es basa l'aplicació.


This page was last modified on 26 April 2015, at 11:29. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.