digiKam

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam and the translation is 100% complete.

Hjem » Programmer » Grafik » Digikam

Vis, håndter, rediger, organiser, mærk og del dine fotografier.

digiKam kan importere billeder fra kameraer, lave albums, mærke med dato, emne og mange andre egenskaber og har glimrende søgefaciliteter. Se venligst manualen for alle detaljer, herunder hvilke billedformater der understøttes.

Funktioner

Håndtering af dine fotos

Digikam har avancerede funktioner til at håndtere dine fotos. Du kan vise dine fotos i kronologisk orden eller klassificere dem i forskellige albums. Det er også muligt at organisere dine fotos efter det sted, de blev taget.

Desuden har Digikam adskillige søgefunktioner: du kan foretage en simpel søgning efter nøgleord, men der er også avanceret søgning på metadata og endda en "uklar" søgning, hvor du tegner et mønster og Digikam prøver at finde matchende fotos. Digikam kan også finde dubletter i din samling.

Digikam kan også vise dine fotos Exif-information.

Vis Exif-information

Billedredigering

Opkobling til kamera

Lysbordet

ShowFoto

Hvis du synes, at DigiKams brugerflade er en kende for teknisk, så giver ShowFoto dig adgang til de samme værktøjer i en pupulær brugerflade.

Projektets hjælpeside har links til Ofte Stillede Spørgsmål (FAQs) og detaljer om Mailinglisterne.

Afsnittet om DAM (Digital Asset Management) findes ikke længere på nettet, men er i håndbogen, som kan være inkluderet i din installation som digikam-doc: ellers kan du hente den fra internettet som .pdf-filer digikam.pdf, showfoto.pdf og kipi-plugins.pdf

Bloggen Open Source fotobehandling bliver voksen af rm42 fremhæver udviklingerne siden KDE 3 udgaven og giver et nyttigt overblik.

Vi har en voksende samling af vejledninger, som kan hjælpe dig til at opnå mere fornøjelse og produktivitet med digiKam. På siden med vejledninger til Digikam finder du en liste over dem alle.


Tip

Klik på kategorien Fotografi/da for neden på denne side for at se en liste over alle tilgængelige vejledninger til digiKam og Showfoto.


Nyttige digiKam Tricks

Fra Dmitri Popovs blog, 26 september 2011

  1. For hurtigt at justere størrelsen af miniaturer i albumvisningen kan du bruge musehjulet mens du holder Ctrl nede for at gøre miniaturerne størrer eller mindre.
  2. Hvis Aktivér ikke-destruktiv redigering og versionering er valgt, så vil digiKam automatisk skjule originaler og vise den senest modificerede udgave af fotoerne. Hvis du for eksempel behandler en NEF-fil og gemmer den i JPEG-formatet, så vil digiKam skjule den originale RAW-fil og kun vise JPEG-fotoet. For at deaktivere denne funktion skal du vælge Indstillinger -> Indstil digiKam... -> Redigering af billeder og sørge for, at tilvalget Vis altid originalbilleder i afsnittet I hovedvisningen er aktiveret. For at holde styr på tingene kan du så gruppere originalen og alle dens versioner. For at gøre dette, skal du vælge de fotos, som du vil gruppere, højreklikke på udvalget og vælge Gruppe -> Gruppen der er markeret her.
  3. The trash has reached its maximum size!  Cleanup the trash manually
    Hvis du får denne fejlmeddelelse og det ikke hjælper at tømme skraldespanden, så kan følgende kommando måske løse problemet:
    rm ~/.local/share/Trash/metadata
  4. Har du brug for hurtigt at finde alle umærkede fotos? Udfold emnet Søgninger i digiKams venstre sidepanel og klik på knappen Avanceret søgning. I vinduet Avanceret søgning afkrydser du feltet Ikke mærket og klikker på O.k. for at gennemføre søgningen.
  5. Ud over den sædvanlige miniaturevisning lader digiKam dig markere dine fotos på en globus. Vælg Vis -> Kort; så skulle du se fotoerne i det aktuelle album placeret ud over 3-D-globusen. Du kan så bruge musen til at rotere globusen og musehjulet til at zoome ind og ud. Selvfølgelig finder du kun geotaggede fotos i kortvisningen.
Copyright D.Popov

Download

Digikam findes til Linux, Windows og MacOS. Til Linux kan du finde Digikam i din distributions pakkearkiv eller du kan downloade Digikam som et AppImage.

Til Windows og MacOS kan du downloade Digikam fra digiKams downloadside.

Betaudgaver og kildekode findes også på digiKams downloadside.

Vejledninger

Der er mange vejledninger om brug af Digikam. Disse vejledninger er fra Dmitri Popovs og Mohamed Maliks blogs om Digikam; de har givet os lov til at gengive dem.

Yderligere information