digiKam

Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Digikam and the translation is 100% complete.

Other languages:
català • ‎dansk • ‎Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎日本語 • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎中文(台灣)‎
Logo-digikam.png
Vis, håndter, rediger, organiser, mærk og del dine fotografier.

digiKam kan importere billeder fra kameraer, lave albums, mærke med dato, emne og mange andre egenskaber og har glimrende søgefaciliteter. Se venligst manualen for alle detaljer.

Håndtering af dine fotos

Billedredigering

Importér billeder fra kamera

Lysbordet

ShowFoto

Hvis du synes, at digiKam er en kende for teknisk, så giver ShowFoto dig adgang til de samme værktøjer i en pupulær brugerflade.

 • Projektets hjælpeside er her
 • En detaljeret brugerhåndbog er her. Du finder disse og mange andre skærmbilleder der.

Projektets hjælpeside har links til Ofte Stillede Spørgsmål (FAQs) og detaljer om Mailinglisterne.

Der er en kort video-gennemgang her.

Afsnittet om DAM (Digital Asset Management) findes ikke længere på nettet, men er i håndbogen, som kan være inkluderet i din installation som digikam-doc: ellers kan du hente den fra internettet som .pdf-filer digikam.pdf, showfoto.pdf og kipi-plugins.pdf

Bloggen Open Source fotobehandling bliver voksen af rm42 fremhæver udviklingerne siden KDE 3 udgaven og giver et nyttigt overblik.


Vi har en voksende samling af vejledninger, som kan hjælpe dig til at opnå mere fornøjelse og produktivitet med digiKam. På På siden med vejledninger til Digikam finder du en liste over dem alle.


Ktip.png
 
Tip
Klik på kategorien Fotografi/da for neden på denne side for at se en liste over alle tilgængelige vejledninger til digiKam og Showfoto.Nyttige digiKam Tricks

Fra Dmitri Popovs blog, 26 september 2011

 1. For hurtigt at justere størrelsen af miniaturer i albumvisningen kan du bruge musehjulet mens du holder Ctrl nede for at gøre miniaturerne størrer eller mindre.
 2. Hvis Aktivér ikke-destruktiv redigering og versionering er valgt, så vil digiKam automatisk skjule originaler og vise den senest modificerede udgave af fotoerne. Hvis du for eksempel behandler en NEF-fil og gemmer den i JPEG-formatet, så vil digiKam skjule den originale RAW-fil og kun vise JPEG-fotoet. For at deaktivere denne funktion skal du vælge Indstillinger -> Indstil digiKam... -> Redigering af billeder og sørge for, at tilvalget Vis altid originalbilleder i afsnittet I hovedvisningen er aktiveret. For at holde styr på tingene kan du så gruppere originalen og alle dens versioner. For at gøre dette, skal du vælge de fotos, som du vil gruppere, højreklikke på udvalget og vælge Gruppe -> Gruppen der er markeret her.
 3. The trash has reached its maximum size! Cleanup the trash manually
  Hvis du får denne fejlmeddelelse og det ikke hjælper at tømme skraldespanden, så kan følgende kommando måske løse problemet:
  rm ~/.local/share/Trash/metadata
 4. Har du brug for hurtigt at finde alle umærkede fotos? Udfold emnet Søgninger i digiKams venstre sidepanel og klik på knappen Avanceret søgning. I vinduet Avanceret søgning afkrydser du feltet Ikke mærket og klikker på O.k. for at gennemføre søgningen.
 5. Ud over den sædvanlige miniaturevisning lader digiKam dig markere dine fotos på en globus. Vælg Vis -> Kort; så skulle du se fotoerne i det aktuelle album placeret ud over 3-D-globusen. Du kan så bruge musen til at rotere globusen og musehjulet til at zoome ind og ud. Selvfølgelig finder du kun geotaggede fotos i kortvisningen.
Copyright D.Popov

Installation af digiKam 2.2.0 på Windows

I sin blog skriver Dimitri Popov d. 22 oktober 2011:

"Godt nyt til dem, der ønsker at installere den seneste udgave af digiKamWindows. Arkivet på SourceForge har nu en installationsfil med den seneste udgave af digiKam til Windows takket være Ananta Palani.

Digikam wininstaller.png

Jeg testede installationsfilen med en Windows 7-maskine; det fungerede som smurt. Hvor installationsfilen gør det utroligt let at installere digiKamWindows, så har programmet et par særheder. Først og fremmest kan Windows-udgaven ad digiKam ikke importere fotos direkte fra lagermedier eller kameraer; du bliver nødt til at kopiere dem til harddisken ved brug af Windows´ eget indbyggede billedoverførelsesværktøj og så føje de overførte fotos til digiKam. Funktionen Flyt til affald fungerer heller ikke, men du kan omgå dette problem ved at slette fotos i stedet for at sende dem til affaldsspanden. Retfærdigvis skal det siges, at disse problemer ikke skyldes digiKam selv men de underliggende KDE-biblioteker, som programmet bruger."


This page was last modified on 3 November 2018, at 08:14. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.