UserBase/Richtlijnen

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page UserBase/Guidelines and the translation is 100% complete.

Bent u er klaar voor om behulpzame "howto"'s of teksten voor UserBase te schrijven? Maak u geen zorgen. MediaWiki is eenvoudig. Maar neem voor u begint even de tijd om de richtlijnen te lezen zodat iedereen een even plezierige ervaring met UserBase kan hebben.

1. Neem kennis van onze licentie. Alle inhoud die u toevoegt aan KDE UserBase is beschikbaar onder de licenties GNU Free Documentation License en de Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen. Dit betekent in feite dat het u vrij staat om de inhoud van UserBase te distribueren en aan te passen, mits u naamsvermelding toepast zoals aangegeven door de originele auteurs en dat u afgeleide werken onder dezelfde licentie verspreidt.

2. Respecteer inhoud van externe bronnen. Wanneer u gebruik maakt van de inhoud van andere websites, of het nu tekst, schermafbeeldingen, of afbeeldingen zijn, zorg er alstublieft voor dat u toestemming hebt er gebruik van te maken en dat u de auteurs correct vermeldt en een verwijzing naar de bron toevoegt. Als u twijfelt of iets bruikbaar is, vraag dan (in het Engels) of de Community Working Group kan helpen contact op te nemen met de betrokken partij(en).

3. Respecteer het werk van anderen. Vooral als er al iets bestaat. Probeer het patroon te volgen, als dat al bestaat, zoals in de pagina's voor Toepassingen Als u ingrijpende wijzigingen gaat aanbrengen, laat dan een berichtje achter op de overlegpagina voordat u de veranderingen maakt en wacht een aantal dagen op reacties. U kunt gebruik maken van de overlegpagina's om in contact te treden met andere medewerkers. Een wiki is gemaakt voor samenwerken, dus zoek vooral contact met andere gebruikers.

4. Laat een korte, zinvolle samenvatting achter wanneer u wijzigingen opslaat.. Dit maakt het veel gemakkelijker om in één oogopslag te zien wat er gedaan is. Dit is vooral nuttig voor degenen die de Recent changes in de gaten houden. Wij gaan er natuurlijk van uit dat, wat u in de samenvatting schrijft, ook werkelijk de wijzigingen beschrijft die u aangebracht heeft. We werken allemaal op basis van vertrouwen en samenwerking, dus houd dat in gedachte.

5. Registreer u en meld u aan. Dit is verplicht, omdat het beheerders in staat stelt om contact met u op te nemen als dat nodig is en helpt uw werk te beschermen tegen spammers en vandalen.

6. Denk aan het doel van de UserBase. UserBase is niet de juiste plek om verzoeken in te dienen of fouten te rapporteren voor KDE-software. Daarvoor hebben wij bug tracker en een BugSquad die daarbij helpen (misschien wilt u daar ook aan bijdragen). Uw wensen of foutmeldingen worden daar beter gehoord. Geef wel informatie door die alleen van toepassing is op specifieke distributies. Laat een notitie achter dat de informatie is bedoeld voor die speciale distributie. Indien u twijfelt, kunt u het beste altijd een notitie achter laten.

7. Houd dezelfde stijl aan. Een goed sjabloon voor een nieuwe pagina is PageLayout en stukjes code om u te helpen dit te bereiken kunnen gekopieerd worden van Toolbox. Een leiddraad voor de meest voorkomende taken is beschikbaar op de pagina taken en hulpprogramma's.

8. Tot slot, laat u leiden door Code of Conduct. De KDE-gemeenschap is gebouwd op een cultuur van samenwerking, wederzijds respect en vertrouwen. Door deze waarden kan de gemeenschap samenwerken in een aangename en inspirerende sfeer. De code brengt deze waarden in concrete woorden tot uitdrukking. Lees het goed door en onthoud het, of u nu bijdraagt aan de UserBase of een ander gebied gerelateerd aan de KDE-gemeenschap.

Wij zien uit naar uw hulp bij het opbouwen van de kennisbank van KDE voor gebruikers en hopen dat u geniet van het actief deel uitmaken van deze internationale familie, de KDE-gemeenschap.