UserBase/Guidelines/sv

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page UserBase/Guidelines and the translation is 58% complete.
Outdated translations are marked like this.

Är du redo att skriva några häftiga guider eller annat innehåll för UserBase? Oroa dig inte, MediaWiki är lätt att använda. Men innan du börjar borde du ta dig tid att läsa dessa riktlinjer för att se till att alla användare av UserBase får en bra upplevelse.

1. Läs vår licens. Allt material du lägger till KDE UserBase blir licensierat med GNU Free Documentation License och Creative Commons Attribution-Share Alike. Det betyder i stort sett att du får använda allt innehåll i UserBase, både distribuera och ändra det, förustatt att du talar om vem som ursprungligen skapade det och att du licensierar alla ändrade verk under samma licens.

2. Respektera innehåll från externa källor. När du använder innehåll från andra webbplatser, oavsett om det är text, skärmdumpar eller bilder, se till att du har deras tillåtelse och att du tydligt anger varifrån det kommer, bl.a. med en länk. Om du är tveksam kan vår Community Working Group hjälpa dig ta kontakt med webbplatsen.

3. Respektera andras arbete. Särskilt redan existerande innehåll. Försök följa det mönster som redan finns (om det finns något), till exempel på sidan med Program. Om du behöver göra stora förändringar är det bättre att lämna ett meddelande på sidans Diskussionsflik innan du gör några förändringar och vänta på svar inom en rimlig tid. Man kan använda Diskussionsfliken för att prata med andra medhjälpare. En wiki är konstruerad för att många ska arbeta tillsammans, så var inte rädda för att prata med varandra.

4. Lämna korta men meningsfulla sammanfattningar när du sparar ändringar. Det gör det mycket lättare för andra användare att snabbt se vad som förändrats över tid. Det är extra användbart för användare som följer de Senaste ändringarna. Självklart ska din sammanfattning också vara relevant till ändringarna du gjorde. Vi förutsätter att vi kan lita på dig, tänk på det. Tänk också på att sammanfattningen ska vara på samma språk som sidan du ändrat, oavsett om det är svenska eller engelska.

5. Registrera dig och logga in. Förutom att du får äran för det arbete du utfört blir det också mycket lättare att kontakta dig. Vem vet, du kanske blir UserBase nästa stjärna?

6. Kom ihåg syftet med UserBase. UserBase är inte rätt plats för att begära nya funktioner eller rapportera buggar om KDEs program. Det finns en särskild bug tracker för det, och en BugSquad som tar hand om sådant (du kanske vill hjälpa till där också?). Dina önskemål eller buggar får bättre uppmärksamhet där. Var försiktig med att ange information eller åtgärder som bara angår en specifik distribution, eller ange tydligt vilken distribution det handlar om.

7. Var konsekvent. En bra mall för nya artiklar är PageLayout och delar av kod som hjälper dig följa mallen kan kopieras från verktygslådan.

8. Sist, men absolut inte minst, följ vår Code of Conduct (regler för hur man beter sig). KDE-gemenskapen bygger på en kultur av samarbete, ömsesidig respekt och tillit. Sådana värderingar gör det möjligt för gemenskapen att arbeta tillsammans i en trevlig och inspirerande atmosfär. Reglerna uttrycker dessa värderingar i konkreta ord. Se till att läs dem ordentligt och tänk på att de gäller oavsett om du hjälper till på UserBase eller andra delar av KDE.

Vi ser fram emot din hjälp med att bygga upp KDEs kunskapsbas för användare och vi hoppas att du kommer uppskatta upplevelsen av att vara en aktiv medlem i vår internationella familj, KDE-gemenskapen.