Quick Start/tr: Difference between revisions

From KDE UserBase Wiki
(Created page with "{{Note/tr|1= Kötüye kullanımın aşırı artmasından dolayı oturum açma prosedürlerinde sıkılaşma yapıldı. Artık eski düz hesap oluşturma işlemi kullanılamıy...")
(Updating to match new version of source page)
 
(16 intermediate revisions by 2 users not shown)
Line 13: Line 13:
===Bir Hesap Oluşturmak===
===Bir Hesap Oluşturmak===


[[Image:LogIn.png|center]]
<div class="mw-translate-fuzzy">
 
 
İlk olarak bir OpenID veya bir KDE Identity (Kimlik) sahibi olmanız gerek. KDE web siteleriyle bütünleştirmesi daha iyi olduğundan KDE Kimliği almanız önerilir. [https://identity.kde.org/index.php?r=registration/index Buradan] hemen edinebilirsiniz.
İlk olarak bir OpenID veya bir KDE Identity (Kimlik) sahibi olmanız gerek. KDE web siteleriyle bütünleştirmesi daha iyi olduğundan KDE Kimliği almanız önerilir. [https://identity.kde.org/index.php?r=registration/index Buradan] hemen edinebilirsiniz.
</div>


KullanıcıÜssü'ne geri dönersek, tüm sayfaların sağ alt köşesinde <menuchoice>Oturum aç</menuchoice> bağlantılarını göreceksiniz.  <menuchoice>OpenID / Kimlik oturumu aç</menuchoice> tıklayın, oturum açma yönteminizi (örn. KDE Kimlik) seçin ve oturumunuzu açın. Ardından KullanıcıÜssü için bir kullanıcı adı oluşturmanız istenecek.
<div class="mw-translate-fuzzy">
 
Kişisel Araçlar altında artık kullanıcı adınızın göründüğünü ve bazı ek bağlantıları farkedeceksiniz. Özellikle  <menuchoice>Tarih ve saat</menuchoice> sekmesi altında zaman diliminizi değiştirebileceğiniz <menuchoice>Tercihlerim</menuchoice> sayfasını ve diğer sayfaları gezmek için zaman ayırın.
Kişisel Araçlar altında artık kullanıcı adınızın göründüğünü ve bazı ek bağlantıları farkedeceksiniz. Özellikle  <menuchoice>Tarih ve saat</menuchoice> sekmesi altında zaman diliminizi değiştirebileceğiniz <menuchoice>Tercihlerim</menuchoice> sayfasını ve diğer sayfaları gezmek için zaman ayırın.
</div>


{{Note/tr|1= Kötüye kullanımın aşırı artmasından dolayı oturum açma prosedürlerinde sıkılaşma yapıldı. Artık eski düz hesap oluşturma işlemi kullanılamıyor. Eğer Google veya Yahoo kimlikleri gibi (daha fazlası mevcut) OpenID kullanan bir hesabınız varsa kullanabilirsiniz; ancak bir Kimlik (KDE Identity) hesabı oluşturmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bir hesap çoğu KDE hizmetine erişmenizi sağlayacaktır ve hiçbir olumsuz yanı yoktur. Abone olmadığınız hiçbir KDE hizmeti tarafından mesaj ile gereksiz gönderim yapılmayacaktır..}}
===Aynı kategorideki sayfaları bulmak===
 
No doubt you have lots of questions, and '''UserBase''' looks a little daunting at first sight, but there are many pages that help you get started.
 
----
 
===Finding Pages in the same Category===


At the bottom of a page you should find a category link, which will look like ''<nowiki>[[Category:Getting Started]]</nowiki>''. If a page is relevant to more than one category it might look something like ''<nowiki>[[Category:Getting Started|Contributing]]</nowiki>''. If you hover over the category statement (the real one, not this display dummy) you will see that each of those categories is a link to another page. On that page you will find a listing of related pages.
Her sayfanın altında ''<nowiki>[[Category:Başlarken/tr]]</nowiki>'' şeklinde görülecek bir kategori bağlantısı görmelisiniz. Eğer bir sayfa birden fazla kategoriye aitse şuna benzeyecektir: ''<nowiki>[[Category:Başlarken/tr|Katkıda Bulunma/tr]]</nowiki>''. Kategori belirtecine imleci götürdüğünüzde (bu önizlemeye değil, gerçek olanlarına), bu bağlantıların farklı sayfalara bağlandığını göreceksiniz. Bu sayfalarda alakalı sayfaların listesini bulacaksınız.


===Starting to Contribute to English pages===
===İngilizce sayfalara katkıda bulunmaya başlamak===


{{Note|1=All new content ''must'' be in English. The reason is that the translation system allows changes on the English pages to be passed for translation. It is not possible to operate in the reverse, changing a translated page and passing the change back to the English page.}}
{{Note/tr|1=Tüm yeni içerikler İngilizce "olmalıdır". Bunun sebebi, çeviri sisteminin, çevirilere sunulabilmesi için sadece İngilizce sayfalarda değişiklik yapmasına izin vermesidir. Diğer koşulda işlem yapmak mümkün değildir (çevrilmiş bir sayfayı değiştirip, İngilizce sayfaya geçirmek).}}


When you are logged in you have an Edit icon (or tab, depending on the theme you use) on every page. Your "My preferences" link will also give you the choice of having edit links for each section. These can be used to make a small edit or add a snippet to an existing page. You might also find it useful to set "Preview" as a default. You will find guidelines on the [[Special:myLanguage/Modify a Page|Modify a Page]] page.
Oturum açtığınızda her sayfada Düzenle simgesini (kullandığınız temaya bağlı olarak sekme de olabilir) göreceksiniz. "Tercihlerim" bağlantısı ayrıca her bölüm için düzenleme bağlantılarını alma seçimini sunacaktır. Bunlar mevcut bir sayfada düzenleme veya yeni bir ekleme yapmak için kullanılabilir. Ayrıca "Önizleme" düğmesini öntanımlı olarak ayarlamayı da kullanışlı bulabilirsiniz. Talimatları da [[Special:myLanguage/Modify a Page|Bir Sayfa Değiştirme]] sayfasından bulabilirsiniz..


If you are interested in creating a whole page (or series of pages), you will find a short introduction to [[Special:myLanguage/Toolbox|relevance of content]] and on the same page there are links to [[Special:myLanguage/Tasks_and_Tools|How-To pages]] for most common tasks.
Eğer tüm bir sayfa oluşturmakla ilgileniyorsanız (veya sayfa serileri), [[Special:myLanguage/Toolbox|içerik alakası]] sayfasında bilgiyi bulabilir ve aynı sayfada en ortak görevler için [[Special:myLanguage/Tasks_and_Tools|Nasıl Yapılır sayfaları]]na bağlantılar da bulacaksınız.


Whatever happens, you are not alone. If you hit a problem don't be afraid to ask. Use "Discussion" pages for questions about the topics under discussion - they are usually picked up quite quickly. There is also a [http://forum.kde.org/viewtopic.php?f=71&t=85944 forum topic] for questions about editing. Quick questions that don't need a lengthy answer can also be asked on Freenode IRC, channel [irc://chat.freenode.net/kde-www #kde-www].
<div class="mw-translate-fuzzy">
Herhangi bir durumda yalnız değilsiniz. Bir sorunla karşılaşırsanız sormaktan çekinmeyin. Tartışma konusundaki konular hakkında sorularınız için "Tartışma" sayfalarını kullanın - genellikle hemen ele alınırlar. Ayrıca düzenleme hakkında sorular için bir [http://forum.kde.org/viewtopic.php?f=71&t=85944 forum konusu] da bulunmaktadır. Uzun yanıtlar gerektirmeyen hızlı sorular da Freenode IRC, kanalından [irc://chat.freenode.net/kde-www #kde-www] sorulabilir.
</div>


{{Info|1=You will find help for many common tasks on [[Special:myLanguage/Tasks_and_Tools|the Tasks and Tools page]]}}
{{Info/tr|1=Çoğu ortak görev için yardımı [[Special:myLanguage/Tasks_and_Tools|Görevler ve Araçlar sayfası]]nda bulacaksınız}}


Above all, we want '''UserBase''' to be an enjoyable experience, both for readers and contributors.
Her şeyin ötesinde, '''KullanıcıÜssü''''nün hem kullanıcı hem de katkıcılar için eğlenceli bir deneyim olmasını istiyoruz.


==Working with page translation==
==Sayfa çevirileri ile çalışmak==


If you want to get started in translating documents, you will find information on [[Special:myLanguage/Translate_a_Page|Translate a Page]]. Use the sidebar link to apply for adding to the Translator group. The sidebar link [[Special:LanguageStats|Translation Tools]] is a good way to monitor what is happening to translations to your language.
Eğer belge çevirisiyle başlamak istiyorsanız, bilgileri [[Special:myLanguage/Translate_a_Page|Bir Sayfa Çevir]] bağlantısında bulacaksınız. Çevirmen grubuna ekleme başvurusu için kenar çubuğu bağlantısını kullanın. [[Special:LanguageStats|Çeviri Araçları]] kenar çubuğu bağlantısı aynı zamanda dilinizde neler olduğuna bakmanın iyi bir yolu.


[[Category:Başlarken/tr]]
[[Category:Başlarken/tr]]
[[Category:Katkıda Bulunun/tr]]
[[Category:Katkıda Bulunun/tr]]

Latest revision as of 09:12, 3 October 2022

KullanıcıÜssü'nde Yeni misiniz?

KullanıcıÜssü herkesin okuması için açıktır. Eğer KullanıcıÜssü'ne katkıda bulunmak isterseniz bir hesap için kaydolmanız gerekir ve bunun birkaç getirisi vardır:

  • Taslaklar yapmakta kullanabileceğiniz bir kullanıcı adı ve kullanıcı sayfanız olur.
  • Sayfada herhangi bir değişiklik olduğunda bildirim almak üzere sayfaları izleyebilirsiniz.
  • Kullanıcı adınız yaptığınız çalışmalarda diğer kişilerin sizi tanıyabilmesini kolaylaştırır.
  • KDE topluluğunun bir parçası olursunuz.
  • ... ve daha birçok şey!

Kaydolmak oldukça hızlı ve kolaydır. Daha fazla bilgi için okumaya devam edin.

Bir Hesap Oluşturmak

İlk olarak bir OpenID veya bir KDE Identity (Kimlik) sahibi olmanız gerek. KDE web siteleriyle bütünleştirmesi daha iyi olduğundan KDE Kimliği almanız önerilir. Buradan hemen edinebilirsiniz.

Kişisel Araçlar altında artık kullanıcı adınızın göründüğünü ve bazı ek bağlantıları farkedeceksiniz. Özellikle Tarih ve saat sekmesi altında zaman diliminizi değiştirebileceğiniz Tercihlerim sayfasını ve diğer sayfaları gezmek için zaman ayırın.

Aynı kategorideki sayfaları bulmak

Her sayfanın altında [[Category:Başlarken/tr]] şeklinde görülecek bir kategori bağlantısı görmelisiniz. Eğer bir sayfa birden fazla kategoriye aitse şuna benzeyecektir: [[Category:Başlarken/tr|Katkıda Bulunma/tr]]. Kategori belirtecine imleci götürdüğünüzde (bu önizlemeye değil, gerçek olanlarına), bu bağlantıların farklı sayfalara bağlandığını göreceksiniz. Bu sayfalarda alakalı sayfaların listesini bulacaksınız.

İngilizce sayfalara katkıda bulunmaya başlamak

Not

Tüm yeni içerikler İngilizce "olmalıdır". Bunun sebebi, çeviri sisteminin, çevirilere sunulabilmesi için sadece İngilizce sayfalarda değişiklik yapmasına izin vermesidir. Diğer koşulda işlem yapmak mümkün değildir (çevrilmiş bir sayfayı değiştirip, İngilizce sayfaya geçirmek).


Oturum açtığınızda her sayfada Düzenle simgesini (kullandığınız temaya bağlı olarak sekme de olabilir) göreceksiniz. "Tercihlerim" bağlantısı ayrıca her bölüm için düzenleme bağlantılarını alma seçimini sunacaktır. Bunlar mevcut bir sayfada düzenleme veya yeni bir ekleme yapmak için kullanılabilir. Ayrıca "Önizleme" düğmesini öntanımlı olarak ayarlamayı da kullanışlı bulabilirsiniz. Talimatları da Bir Sayfa Değiştirme sayfasından bulabilirsiniz..

Eğer tüm bir sayfa oluşturmakla ilgileniyorsanız (veya sayfa serileri), içerik alakası sayfasında bilgiyi bulabilir ve aynı sayfada en ortak görevler için Nasıl Yapılır sayfalarına bağlantılar da bulacaksınız.

Herhangi bir durumda yalnız değilsiniz. Bir sorunla karşılaşırsanız sormaktan çekinmeyin. Tartışma konusundaki konular hakkında sorularınız için "Tartışma" sayfalarını kullanın - genellikle hemen ele alınırlar. Ayrıca düzenleme hakkında sorular için bir forum konusu da bulunmaktadır. Uzun yanıtlar gerektirmeyen hızlı sorular da Freenode IRC, kanalından #kde-www sorulabilir.

Bilgi

Çoğu ortak görev için yardımı Görevler ve Araçlar sayfasında bulacaksınız


Her şeyin ötesinde, KullanıcıÜssü'nün hem kullanıcı hem de katkıcılar için eğlenceli bir deneyim olmasını istiyoruz.

Sayfa çevirileri ile çalışmak

Eğer belge çevirisiyle başlamak istiyorsanız, bilgileri Bir Sayfa Çevir bağlantısında bulacaksınız. Çevirmen grubuna ekleme başvurusu için kenar çubuğu bağlantısını kullanın. Çeviri Araçları kenar çubuğu bağlantısı aynı zamanda dilinizde neler olduğuna bakmanın iyi bir yolu.