Kom godt i gang

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Quick Start and the translation is 100% complete.

Ny på UserBase?

UserBase kan læse af enhver. Hvis du vil bidrage til UserBase, så skal du oprette en konto. Dette giver dig mange fordele:

  • Du får et brugernavn og en brugerside, som du kan bruge til at lave udkast.
  • Du kan holde øje med sider og få besked, hvis noget på siden ændres.
  • Dit brugernavn gør det let for andre at anerkende dit arbejde.
  • Du bliver en del af KDE-fællesskabet.
  • ...og meget mere!

Det er let og hurtig at oprette en konto. Læs videre for mere information.

Oprettelse af en konto

  1. Opret en KDE Identity (dit brugernavn vil blive en kombination af dit for- og efternavn, som du angiver under oprettelsen).
  2. Efter at det er gjort bruger du linket Login med Phabricator i spalten i højre side af denne wiki. Det sender dig til KDE's Phabricator, hvor du skal aktivere den identitet du oprettede i første skridt.
  3. Efter aktiveringen vil du blive spurgt om du ønsker at lade wiki'en bruge din konto. Svar Yes; så bliver du taget tilbagt til denne wiki.
  4. Når du er kommet tilbage hertil får du mulighed for at tilknytte en allerede eksisterende konto, hvis du har sådan en. Hvis du vil det, så angiv dit gamle brugernavn og din gamle adgangskode. Hvis ikke skal du bare angive det brugernavn dø ønsker at bruge på denne wiki.
  5. Tillykke, du er nu logget ind!

Du kan nu ændre din profil i Special:Preferences, for eksempel tidszonen under punktet Dato og tid.

Find sider i samme kategori

Nederst på siden finder du et link til en kategori, som ser sådan ud Kategorier: Kom i gang/da. Hvis en side er relevant i mere end en kategori, så kunne det fx se sådan ud: Kategorier:Kom i gang/da|Bidrag/da . Lader du musen svæve over kategori-linket (det rigtige, ikke dette eksempel), så ser du, at hver af disse kategorier er et link til en anden side. På denne side finder du en liste af beslægtede sider.

Begynd at bidrage til de engelske sider

Note

Alt nyt indhold skal være på engelsk. Årsagen er, at oversættelsessystemet sender ændringer på de engelske sider videre til oversættelse. Operationen kan ikke foregå den anden vej, så ændringer på en oversat side bliver ikke sendt tilbage til den engelske side eller til noget andet sprog.


Når du er logget ind har du et Redigér-ikon (eller et faneblad afhængigt af, hvilket tema du bruger) på hver side. Linket "Indstillinger" giver dig også mulighed for at få redigeringslinks for hvert afsnit. Disse kan bruges til at lave små rettelser og tilføjelser til en eksisterende side. Du vil måske også finde det nyttigt at indstille "Forhåndsvisning" som standard. Du finder retningslinjer på siden Modificér en side.

Hvis du ønsker at skrive en hel side (eller serie af sider), så kan du finde en kort introduktion til relevans af indhold og på den samme side er der links til sider med vejledninger til de mest almindelig opgaver.

Hvad der end sker, så er du ikke alene. Hvis du støder på et problem, så skal du ikke være bange for at spørge. Brug siden "Diskussion" til spørgsmål om det emne, der behandles - de bliver i reglen opfanget ret hurtigt. Der er også et forum for spørgsmål om redigering. Hurtige spørgsmål, som ikke kræver lange svar kan også stilles på Libera Chat, kanal #kde-www.

Information

Du vil finde hjælp til mange almindelige opgaver på siden Opgaver og værktøjer


Først og fremmest ønsker vi at såvel læsere som biddragydere har en god oplevelse på UserBase.

Arbejdet med at oversætte sider

Hvis du ønsker at komme i gang med at oversætte dokumenter, så finder du information på siden Oversæt en side. Linket Oversættelsesværktøjer i sidepanelet er en god måde at overvåge, hvad der sker med oversættelserne til dit sprog.