Amarok

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Amarok and the translation is 87% complete.


Home » Applications » Multimedia » Amarok

Amarok és un gestor de música de la comunitat KDE

Amarok és un reproductor d'àudio lliure, multiplataforma, versàtil, potent i ric en funcions. Permet gestionar la col·lecció musical de forma senzilla, busca automàticament la informació i les cobertes, i té compatibilitat amb altres serveis com Jamendo, Last.fm, Magnatune i Librivox. També es pot personalitzar totalment, de forma que els usuaris puguin modificar el seu aspecte i la disposició per ajustar-lo a les seves necessitats. L'última versió estable és la 2.9, la qual es va llançar el 7 de març de 2018.

Si sou nou a Amarok, potser voldreu llegir la Guia d'inici ràpid de l'Amarok o navegar pel complet Manual de l'Amarok.

Consell

Feu clic sobre una imatge per veure-la ampliada.


Interfície


Amarok, per defecte, es presenta amb una interfície de tres plafons.


El plafó esquerra (fonts de medis)

El plafó Orígens de suports a l'esquerra és el lloc des d'on accediu a la vostra col·lecció local, així com altres serveis: Música local, a la part superior, és la interfície principal per a mostrar la vostra col·lecció local i els dispositius extraïbles com reproductors mp3 i CD.
Hi ha una secció per a tots els Serveis d'Internet que teniu activats, on podreu navegar per les llistes d'emissores de radio i podcasts, escoltar/subscriure a elles, interaccionar amb el vostre compte de last.fm, comprar música de magatzems en línia com Magnatune, descarregar música d'artistes independents des de Jamendo i molt més.
La secció Llistes de reproducció permet crear i gestionar Llistes de reproducció dinàmiques, accedir a les vostres Llistes de reproducció desades així com el Generador automàtic de llistes de reproducció.
La secció Fitxers mostra un navegador de fitxers integrat, i la secció Podcasts us permetrà accedir a les vostres subscripcions de podcast.

El plafó central (vista contextual)

Aquí és on es mostra tota la informació. El plafó central conté miniaplicacions que canvien dinàmicament per mostrar informació contextual sobre la cançó que s'està reproduint.
Es poden veure les puntuacions, les valoracions i el nombre de reproduccions a la miniaplicació Peça actual o les últimes cançons reproduïdes si no s'està reproduint res, la lletra de la cançó i la pàgina de la Viquipèdia de l'artista.
Es poden afegir, esborrar i organitzar més miniaplicacions utilitzant la Barra de miniaplicacions a la part inferior del plafó.

El plafó dret (vista llista de reproducció)

Amarok té la llista de reproducció més configurable que qualsevol altre reproductor de música existent. Dóna el poder a les vostres mans per donar forma a la llista de reproducció de la forma que més us convingui.
De partida s'inclouen tres dissenys que podeu utilitzar com a punt de partida per crear el perfil que millor s'adapti a les vostres necessitats. Podeu generar llistes reproducció de forma dinàmica amb diverses tendències o bé, utilitzar el Generador automàtic de llistes de reproducció, mesclar la llista, reproduir de forma aleatòria o repetir, encolar pistes i guardar la llista de reproducció per utilitzar-la més endavant.

Característiques

Reproducció de música

L'Amarok pot admetre els formats més populars per a fitxers de música.
La llista real de formats dependrà dels còdecs instal·lats i del dorsal d'àudio Phonon que s'utilitzi en el sistema.
També admet les llistes de reproducció tradicionals: podreu crear, desar i carregar totes les llistes de reproducció que vulgueu.

Compatibilitat amb dispositius

L'Amarok està traduït a una gran varietat de dispositius multimèdia com iPod, dispositius MTP i UMS.

El botó Vista fusionada que hi ha a la part superior de la col·lecció, permet fusionar les col·leccions. Això vol dir que les cançons de la col·lecció local, CD d'àudio, reproductor de mp3, etc. es mostraran en una col·lecció unificada. És un interruptor de palanca perquè pugueu tornar amb facilitat a mostrar les fonts separades.

Vista contextual configurable

The Context view, the centerpiece attraction in Amarok, can automatically fetch contextual information about the currently playing song (such as album art, lyrics or Wikipedia information) from the Internet and display them. This is one of the unique features of the Amarok series.

Més serveis d'Internet

Amarok opens the gateway to a rich multimedia experience on the Internet.
  • Sporting interfaces to services such as Ampache music servers and mp3tunes lockers, it allows you to listen to your music from anywhere in the world.
  • You can sample and buy music from Magnatune.
  • Using the Jamendo service, you can listen to and download music from independent artists who can be supported by your donations.
  • With integrated last.fm functionality, you can scrobble your tracks, use last.fm features like statistics, charts and subscribers can listen to radio streams customized to your music taste — all from Amarok.
  • Depending on your region, you may have access to the Amazon MP3 music store.

And that is just the beginning — you can add even more Internet services using the Script Manager.

Information

Hi ha més scripts disponibles mitjançant el gestor d'scripts. Aneu a Arranjament -> Configura Amarok... -> Scripts -> Gestiona scripts i navegueu per la llista d'scripts disponibles. Podeu reduir les opcions mitjançant la introducció d'una frase al quadre de cerca. Quan trobeu un script que voleu provar, simplement feu clic a Instal·la. La propera vegada que executeu Amarok, podeu trobar l'script mostrant un nombre de fluxos a la secció Internet del plafó Orígens de suports


Gestor d'scripts

Els scripts són complements que permeten estendre les funcions de l'Amarok de formes innovadores. Utilitzeu l'opció Arranjament -> Configura Amarok -> Scripts per obrir la finestra Instal·lador de complements de l'Amarok.

Gestor de cobertes

Podeu navegar a través de la col·leció de música utilitzant el Gestor de cobertes, que mostra la coberta de l'àlbum, les descarrega des de diverses fonts, o deixa que Amarok les busqui automàticament a Internet.

Puntuacions i valoracions

Podeu mostrar el vostre amor per les cançons valorant-les. Amarok també permet utilitzar valoracions ½⋅✩. A més, Amarok pot calcular una puntuació (una espècie de suposada valoració) depenent de les mètriques com per exemple amb quina freqüència escolteu o salteu una cançó.

Menú emergent

Aquesta és una innovadora interfície que ofereix opcions contextuals (les mateixes que es veuen quan feu clic amb el botó dret) a on podeu «arrossegar» una cançó. Agafa una peça i mira com apareix al plafó de la vista contextual!
The currently loaded playlist is highly configurable and can show information about the songs in any form you like. If you are used to the Spreadsheet View found in Amarok 1.x series and other music players, you can have that, too! The Playlist View also allows you to save or export the current playlist.

Llistes de reproducció dinàmica

Amarok permet crear llistes de reproducció que cumpleixin diversors criteris de forma exacta. Per exemple, es pot crear una llista de reproducció que estigui formada aleatòriament per cançons que tinguin una nota superior a 3 estrelles i que siguin aproximadament de l'any 1967!

Implementació de la repetició de guany

Amarok es capaç de llegir l'etiqueta Guany de repetició afegida als fitxers per ajustar automàticament el volum general de la cançó a un nivell comú.

Redescobreix la teva música!

Si teniu algun problema

  • Podeu trobar la resposta a la pàgina de preguntes més freqüents PMF (FAQ).
  • You can also get direct support in the #amarok channel on the irc.freenode.net network Please ask your question and be patient, as soon as somebody is around who can help you will get an answer. There also are localized channels, please have a look at #amarok.de for questions in German and #amarok.fr for questions in French as well as #amarok.es for questions in Spanish.

Més informació


L'ajuda per a aquesta aplicació es troba a la pàgina web del projecte.