Plasma/Statusområdet

This page is a translated version of the page Plasma/SystemTray and the translation is 100% complete.
System-tray.png Statusområdet er et widget, som viser systeminformation, bekendtgørelser og tjenester

Hovedpunkter

  • Viser systeminformation
  • Rummer Enhedsbekendtgørelser og Bekendtgørelser
  • Lader dig arbejde med programmer, som kører i baggrunden
  • Lader dig arbejde med enheder, som forbindes til din computer
  • Hvis du lader musen svæve over et ikon, så får du information om programmets status

Statusområdet

Statusområdet er et widget, som normalt findes til højre i standardpanelet. Det rummer typisk brugerflader til Bekendtgørelser, Enhedsbekendtgørelser, klippebordet, lydstyrke og eksternt udstyr som Bluetooth-enheder, KDE Connect og printere. Der er måske også andre programmer, som bruger Statusområdet.

For at arbejde med et program i Statusområdet klikker du på dets ikon. For at åbne et programs indstillinger skal du højreklikke. Nogle ikoner kan være skjulte, enten fordi tjenesten ikke er aktiv eller fordi de er konfigurerede til at være skjult. Du kan altid bringe et skjult ikon frem ved at klikke på Icon-draw-triangle3.png ikonet.

Indstillinger

Da Statusområdet er et widget, så kan du placere det i et andet panel, på skrivebordet eller i en hvilken som helst Plasma-beholder. Højreklik et sted i Statusområdet, hvor der ikke er et ikon for en tjeneste, for eksempel på Icon-draw-triangle3.png for at få indstillingsdialogen frem.

System-tray-settings-1.png

På siden Vis kan du vælge hvilken information der skal vises i Statusområdet, og du kan aktivere flere tjenester fra listen Ekstra elementer.

System-tray-settings-2.png

På siden Indgange ser du en liste med alle de tjenester, der kan vise sig i Statusområdet. For hver tjeneste kan du under Synlighed vælge, hvornår den skal vises. Der er tre muligheder:

  • Auto betyder, at du kun ser et ikon, når tjenesten er aktiv
  • Skjult betyder, at ikonet altid skjules
  • Altid synlig betyder, at ikonet bliver vist, selv når tjenesten ikke er aktiv

This page was last edited on 13 July 2019, at 12:07. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.