Jump to content

Digikam

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 23:59, 17 February 2020 by Abella (talk | contribs)
Visualitza, gestiona, edita, millora, organitza, etiqueta i comparteix fotografies.

DigiKam permet la importació de fotografies des de càmeres, la creació d'àlbums, l'etiquetat amb dates, peus de foto i altres propietats, i instal·lacions de cerca excel·lents. Si us plau, consulteu el manual per a veure tots els detalls, inclosos els formats d'imatge compatibles.

Característiques

Gestionar les vostres fotos

El Digikam proporciona una funcionalitat avançada per a gestionar les vostres fotografies. Les podreu veure en ordre cronològic, o classificar-les en diferents àlbums, també hi ha la possibilitat d'organitzar-les amb la localització en què es van prendre.

A més, el Digikam també proporciona múltiples característiques de cerca, pot fer una cerca senzilla de paraules clau, però també una cerca avançada en les metadades i fins i tot alguna cerca difusa, on dibuixeu un patró i el Digikam intentarà trobar les fotografies que coincideixin. El Digikam també pot trobar duplicats a la vostra biblioteca.

Digikam també pot mostrar la informació Exif de la vostra fotografia.

Vista de la informació Exif

L'editor d'imatges

La interfície per a càmeres

La taula de llum

ShowFoto

Pels que trobin massa tècnica la interfície del DigiKam, el ShowFoto dóna accés a les mateixes eines, amb una interfície popular.

La pàgina de suport del projecte té enllaços a les preguntes d'ús freqüent (PMF) i als detalls per a la subscripció a la llista de correu.

La secció sobre Gestió de recursos digitals ja no està disponible a les pàgines web, però si que ho està en el manual, el qual pot presentar-se a la vostra distribució com «digikam-doc», o el podeu descarregar com un conjunt de fitxers PDF, digikam.pdf, showfoto.pdf i kipi-plugins.pdf.

El blog Open Source Photo Processing Comes of Age de «rm42» analitza el desenvolupament des de la versió al KDE 3, i proporciona una útil visita guiada.

Tenim una col·lecció creixent de guies d'aprenentage que us ajudaran a gaudir més i a ser més productius amb digikam. La pàgina de guies d'aprenentatge de Digikam fa un llistat amb un breu comentari sobre el contingut.


Consell

Feu clic sobre la categoria Fotografia/ca a la part inferior d'aquesta pàgina per veure una llista de totes les guies d'aprenentatge disponibles per Digikam i Showfoto.


Consells útils per digiKam

Transcrits des del blog d'en Dmitri Popov, el 26 de setembre de 2011.

  1. Per ajustar ràpidament la grandària de les miniatures en la vista d'àlbum, manteniu premuda la tecla Ctrl, després utilitzeu la roda del ratolí per fer-les més grans o petites.
  2. Amb la característica Edició no destructiva i versionat activada, digiKam oculta automàticament els originals i mostra les darreres versions modificades de les fotos. Per exemple si elaboreu un fitxer NEF i el deseu en format JPEG, digiKam ocultarà el fitxer RAW original i només mostrarà la foto JPEG. Per desactivar aquesta funció escolliu Arranjament -> Configura digiKam -> Edició d'imatges i assegureu-vos que està activada l'opció Mostra sempre les imatges originals a la secció En la vista principal. Per mantenir l'orde, després podeu agrupar l'original i totes les seves versions. Per fer-ho, seleccioneu les fotos que voleu agrupar, feu clic dret sobre la selecció i escolliu Grup -> Agrupa aquí la selecció.
  3. La paperera ha arribat a la seva mida màxima! Netegeu manualment la paperera.
    Si rebeu aquest missatge d'error i el buidar la paperera no ho resol, aleshores la següent ordre podria resoldre el problema:
    rm ~/.local/share/Trash/metadata
  4. Us cal localitzar ràpidament totes les fotos sense etiquetar? En digiKam podeu deplegar la barra lateral esquerra Cerca i prèmer el botó Cerca avançada. En la finestra Cerca avançada, marqueu la casella de selecció Sense etiqueta i premeu per executar la cerca.
  5. En comptes de la vista convencional amb les miniatures, digiKam us permet de mapegar les vostres fotos sobre una globus terrestre. Escolliu Visualitza -> Mapa i hauríeu de veure les fotos de l'àlbum seleccionat disposades sobre un globus tridimensional. De manera que podreu utilitzar el ratolí per rotar el globus i la roda del ratolí per apropar i allunyar la vista. Òbviament, la vista de mapa sols mostra les fotos etiquetades amb el punt geogràfic.
Copyright D.Popov

Descarregar

El digiKam està disponible per a Linux, Windows i MacOS. Per a Linux, trobareu el Digikam al repositori de la vostra distribució o també el podreu descarregar com a una AppImage.

Per a Windows i MacOS, podreu descarregar el binari del digiKam a la pàgina de baixades al lloc web del digiKam.

La versió beta i el codi font també estan disponibles a la pàgina de baixades al lloc web del digiKam.

Guies d'aprenentatge

Hi ha un munt de guies d'aprenentatge sobre com utilitzar el digiKam. Aquestes es treuen dels blogs d'en Dmitri Popov i Mohamed Malik sobre l'ús del digiKam i ens han permès reproduir-les.

Més informació