This page is a translated version of the page Tutorials/Install KDE software and the translation is 44% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎català • ‎dansk • ‎français • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎

Instal·lació de programari KDE

Per instal·lar programari KDE us recomanem que empreu els mitjans de la vostra distribució. Seguint aquest enllaç trobareu com conèixer el nom i la versió de la vostra distribució.

Ktip.png
Consell
Quan veieu el text preformatat amb fons gris d'aquesta manera l'heu de teclejar exactament com aparegui.


From the GUI

Discover

Discover is the KDE Software Center and work with all the distribution supporting appstream (Ubuntu, Debian, Arch-Linux, OpenSUSE, Red Hat, Fedora, ...). If you want more info about discover, visit the discover page.


Searching for KDE in Discover.

openSUSE - YaST

In openSUSE, you have the choice between using discover and YaST software management tool.

Trobareu l'eina de gestió de paquets de l'openSUSE a la pestanya Computer del menú inicial. Cliqueu Install/Remove Software per iniciar el gestor de paquets.

Searching for KDE in the YaST sofware management.

Utilitzeu el camp de cerca per trobar el paquet que desitgeu instal·lar; podeu cercar pel nom o per la descripció del paquet i només necessiteu entrar part del nom. Llavors es presentarà una llista dels paquets que coincideixen amb la vostra cerca. Marqueu les caselles de selecció dels paquets que voleu instal·lar i després cliqueu Accepta. Veieu aquesta pàgina per a més informació en la gestió de paquets i openSUSE.

Windows Store

Some KDE applications are also available in the Windows Store. For example, you can buy Krita a digital painting software or KStars.

WindowsStoreKrita.png

Des de la línia d'ordres

Si trobeu que utilitzar un gestor de paquets és insuportablement lent, voldreu emprar la instal·lació de la línia de comandaments. Això és molt més ràpid, però el desavantatge és que necessiteu saber el nom exacte del paquet voleu instal·lar. Cada sistema té ordres útils per cercar, d'aquesta manera, proveu d'emprar la primera paraula de les ordres d'instal·lació de sota, amb l'afegitó --ajuda. Com a exemple, yum --help llistarà les ordres que podeu utilitzar per a Fedora, però són molts i pot ser confús al principi.

openSUSE

With openSUSE you install software using zypper for example to install KWrite you will open a console and enter zypper in kwrite.

Ubuntu

With Ubuntu Linux you install software using apt. For example to install KWrite you will open a console and enter sudo apt install kwrite

Fedora

Fedora empra el yum, per instal·lar el KWrite obriu una consola i teclegeu yum install kwrite. Si no sabeu el nom d'un paquet, podeu emprar la yum list amb comodins per veure tots els paquets amb una paraula com a part del nom del paquet — per exemple yum list *network*, llistarà tots els paquets disponibles amb "network" com a part del nom. Podeu realitzar una cerca encara més àmplia, yum search mpeg, llistarà tots els paquets que disposen de mpeg al nom o a la descripció del paquet.

Gentoo

With Gentoo you install software using emerge, e.g. for KWrite you would open a console and type emerge --ask kwrite (using --ask to get an overview of necessary dependencies and USE flag options before confirming). If you are unsure of the name of a package, you can use emerge --search to see all the packages with a word as part of the package name — e.g. emerge --search network will list all available packages with "network" as part of the name.

Mageia and OpenMandriva Lx

Podeu emprar urpmi per instal·lar el programari del KDE des de la línia d'ordres. Altres ordres útils les podeu trobar a la pàgina Urpmi de la Viquipèdia.

Arch linux and Manjaro

With Arch linux and arch linux based distribution like Manjaro, you can install software using the pacman utility. For example to install KWrite you will open a console and enter sudo pacman -S kwrite


This page was last edited on 17 December 2018, at 06:00. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.