Snel aan de slag

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 15:35, 6 October 2022 by Claus chr (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Nieuw bij UserBase?

UserBase is open voor iedereen om te bekijken. Als u wil bijdragen aan UserBase dan moet u zich registreren. Dit heeft veel voordelen:

  • U kunt een eigen gebruikersnaam gebruiken en een gebruikerspagina waarop u ontwerpen kunt maken.
  • U kunt pagina's volgen zodat u een melding krijgt wanneer iets op die pagina verandert.
  • Uw gebruikersnaam maakt het makkelijker voor anderen om uw werk te erkennen.
  • U maakt deel uit van de KDE-community.
  • ... en veel meer!

Registreren is zeer snel en gemakkelijk, lees verder voor meer informatie.

Een gebruiker aanmaken

In de menubalk van iedere pagina ziet u een verwijzing "aanmelden / registreren". Gebruik die verwijzing om aan te melden of om te registreren. Kies uw gebruikersnaam en wachtwoord en u bent klaar om van start te gaan. Onder "Persoonlijke instellingen" ziet u na aanmelden uw gebruikersnaam en een aantal andere verwijzingen. Neem even de tijd om die pagina's te bekijken, in het bijzonder "Mijn voorkeuren", waar u bijvoorbeeld uw tijdzone kunt aanpassen onder de tab "datum en tijd".

You can now change your profile in Special:Preferences, for example timezone in the Date and time tab.

Pagina's vinden in dezelfde categorie

Onderaan een pagina ziet u een verwijzing naar een categorie, die eruit ziet als [[Category:Aan de slag/nl]]. Als een pagina relevant is voor meer dan een categorie, ziet het er mogelijk ongeveer zo uit: [[Category:Aan de slag/nl|Bijdrage/nl]]. Als u met de muisaanwijzer de categorienaam aanwijst - de echte, niet het voorbeeld in deze paragraaf - ziet u dat elk van deze categorieën een verwijzing is naar een andere pagina. Op die pagina vindt u een overzicht van gerelateerde pagina's.

Beginnen met bijdragen aan Engelstalige pagina's

Note

Alle nieuwe inhoud moet in het Engels zijn. De reden hiervoor is dat het vertaalsysteem enkel wijzigingen op de Engelse pagina kan doorvoeren naar de vertaalde pagina's. Het is niet mogelijk in de omgekeerde richting, om een vertaalde pagina aan te passen en deze wijzigingen door te geven aan de Engelse pagina.


Wanneer u bent aangemeld, ziet u een bewerkingsicoon op iedere pagina (of een tabblad als u niet de standaard vormgeving gebruikt). Als u de verwijzing "Mijn voorkeuren" volgt, of "My preferences" als u uw taal nog niet hebt aangepast, kunt u er ook voor kiezen om de knop "Bewerken" voor iedere paragraaf toe te voegen. Die knoppen kunt u dan gebruiken om kleine wijzigingen aan te brengen in bestaande pagina's of om een zin toe te voegen. Wellicht vindt u het ook handig om de instelling "Voorvertoning bij eerste bewerking weergeven" te maken. U kunt richtlijnen vinden op de pagina Een pagina wijzigen.

Als u geïnteresseerd bent in het aanmaken van een nieuwe pagina of een reeks pagina's, lees dan de korte introductie over relevante inhoud. Op dezelfde pagina staan ook verwijzingen naar hoe pagina's in te delen voor de meest algemene taken.

Wat er ook gebeurt, u staat niet alleen. Als u een probleem hebt, aarzel niet om vragen te stellen. Gebruik "Overlegpagina's" voor vragen over de onderwerpen waarover u wilt overleggen - daar wordt meestal snel op geantwoord. Er is ook een forumonderwerp voor vragen over bewerken. Stel korte vragen waarop geen lang antwoord nodig is op Libera Chat IRC in het kanaal #kde-www.

Information

U kunt hulp vinden voor veelvoorkomende taken op de pagina Taken en Hulpmiddelen


Boven alles willen we dat UserBase een plezierige ervaring is, zowel voor lezers als medewerkers.

Pagina's vertalen

Als u aan de slag wilt met het vertalen van documenten, vindt u meer informatie op Een pagina vertalen. Gebruik de verwijzing in de menubalk om vertaalrechten te krijgen. Via de verwijzing Vertaalhulpmiddelen kunt u in de gaten houden wat er gebeurt binnen uw taal.