Live CD: Una manera de triar la vostra distribució

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Live CDs - a way to choose your distro and the translation is 100% complete.

Un Live CD us permet provar l'última versió estable de KDE SC sense necessitat d'instal·lar Linux ni de canviar la vostra instal·lació existent. Aquestes distribucions s'executen completament des del CD i no modifiquen els discs durs. Per tant es poden provar en un ordinador amb Windows sense cap risc. Tots els CD mostrats a continuació són de descàrrega gratuïta.

KDE Neon

El KDE Neon és un projecte KDE que ofereix les últimes versions de programari del KDE amb l'última versió LST d'Ubuntu. Hi ha dues versions del KDE Neon: l'edició d'usuari que ve amb les versions més recents del programari KDE, i l'edició per a desenvolupadors basada en versions preliminars. Amb l'edició per a desenvolupadors podreu triar entre utilitzar la branca estable o inestable.

Pàgina d'inici

Kubuntu LiveCD

Una versió Live CD de la Kubuntu. La Kubuntu és una distribució basada en Ubuntu.

Pàgina d'inici

openSUSE

openSUSE ja no ofereix un Live CD de la seva distribució regular. De tota manera, hi ha Live CD que es basen en les distribucions regulars, però que ofereixen les últimes versions de desenvolupament del programari KDE:

openSUSE Argon es basa en openSUSE Leap (la distribució estable), mentre que openSuse Krypton està basada en openSUSE Tumbleweed (la distribució de rodament).

Baixar-la

Fedora

Una distribució enfocada a usuaris que volen l'últim i el millor que estigui disponible al món del programari lliure. El KDE de la Fedora normalment disposa de l'última versió estable del KDE en els repositoris, i solen haver-hi versions beta en els repositoris extra.

Pàgina de descàrrega per la Fedora

Fedora Kinoite

La Fedora Kinoite és un sistema operatiu d'escriptori immutable dirigit a un bon suport per als fluxos de treball centrats en els contenidors.

Pàgina d'inici

Mageia

La Mageia és una distribució basada en la comunitat. Es tracta d'una bifurcació de Mandriva.

Pàgina d'inici

Netrunner

La Netrunner està basada en Kubuntu, amb el focus principal al KDE, i apunta a ser un sistema operatiu complet tant per a principiants com experts.

Pàgina d'inici

KaOS

La KaOS és una distribució d'«alliberació continua» focalitzada en el KDE.

Pàgina d'inici

PCLinuxOS

Basada en la Mandrake (ara coneguda com a Mandriva).

Pàgina d'inici

SuperX

Un projecte de l'Índia, la SuperX es basa en Ubuntu. Des del lloc del projecte: SuperX utilitza una versió modificada del KDE i està dirigit a principiants, usuaris ocasionals i negocis a la recerca d'un sistema operatiu Linux fàcil d'utilitzar i ben recolzat.

Pàgina d'inici

ROSA

La ROSA, és una empresa russa, ofereix la seva solució ROSA Marathon 2012 per a la descàrrega. El nova edició ROSA Desktop.Fresh està dirigida a usuaris habituals d'escriptori.

Pàgina d'inici

Pisi Linux

La Pisi Linux és un altre projecte de construcció sobre el projecte original Pardus. La Pisi Linux és un projecte comunitari.

Pàgina d'inici

OpenMandriva Lx

La OpenMandriva Lx aspira a ser fàcil per començar, però també atendre als usuaris avançats. OpenMandriva és un projecte comunitari.

Pàgina d'inici

Porteus

Dissenyada per a funcionar des d'una unitat flash USB, la Porteus és petita i ràpida. Porteus és un projecte comunitari basat en Slackware.

Pàgina d'inici

Neptune

Una altra distribució només KDE basada en Debian.

Pàgina d'inici

MX Linux

A partir del llançament 19.2, el qual es va publicar el 15 d'agost de 2020, la MX Linux també està disponible amb el Plasma de KDE. La MX Linux és una empresa cooperativa entre l'antiX i les antigues comunitats MEPIS que utilitzen les millors eines i talents de cada distribució. Es tracta d’un SO mitjà dissenyat per a combinar un escriptori elegant i eficient amb una configuració senzilla, alta estabilitat, rendiment sòlid i petjada en memòria de mida mitjana. A la MX Linux, el systemd no s'utilitza de manera predeterminada. Tanmateix, es pot activar, si preferiu utilitzar-lo.[1]

Pàgina d'inici

Nitrux

Basada en la Debian, la Nitrux ofereix un escriptori Plasma actualitzat, mostra les aplicacions Maui i posa èmfasi en les aplicacions per a gestionar el programari d'usuari final. La Nitrux també està disponible en una versió basada en el nucli Linux Libre.

Pàgina d'iniciA tothora apareixen Live CD i DVD nous. Si heu sentit a parlar d'una distribució i penseu que us agradaria provar-la, cerqueu a Internet per a fer-ho. També podeu trobar-vos que hi hagi disponible un Live CD.

  1. Per a obtenir més informació, vegeu el wiki de la MX Linux