Live-cd'er - en måde at vælge din distribution

This page is a translated version of the page Live CDs - a way to choose your distro and the translation is 95% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Türkçe • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português do Brasil • ‎română • ‎čeština • ‎Ελληνικά • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎中文(台灣)‎ • ‎日本語

En Live CD lader dig teste KDE SC (sædvanligvis den seneste stabile udgave) uden at skulle installere Linux eller ændre en eksisterende installation. En Live distribution starter op og kører udelukkende fra CD'en og skriver intet til din harddisk. De kan derfor afvikles på en Windows computer uden risiko. Alle de nævnte CD'er er frit tilgængelige til download.

KDE Neon

KDE Neon er et KDE-projekt, som giver dig den seneste udgave af KDE's software oven på den seneste LTS-udgave af Ubuntu. Der er to udgaver af KDE Neon: User Edition, som har den seneste frigivne version af KDE's software og Developer Edition, som er baseret på den endnu ikke frigivne version. For Developer Edition har du yderligere et valg imellem at bruge den stabile eller den ustabile gren.

Hjemmeside

Kubuntu LiveCD

En live CD udgave af Kubuntu. Kubuntu er en fællesskabsbaseret distribution baseret på Ubuntu.

Hjemmeside

openSUSE

openSUSE udbyder ikke længere live-CD'er med dens regulære distributioner. Der er dog live-CD'er, som er baseret på de regulære distributioner men udstyret med de seneste udviklingsversioner af KDE's software.

openSUSE Argon er baseret på openSUSE Leap (den stabile distribution), mens openSUSE Krypton er baseret på openSUSE Tumbleweed (som er en rullende distribution).

Download

Fedora

Fedora er en distribution i hastig udvikling rettet mod brugere, som ønsker det sidste nye fra FOSS-verdnen. Fedora KDE har som regel den seneste stabile version af KDE i arkiverne og betaudgaverne udgives oftest via understøttede ekstraarkiver.

Fedora download side

Chakra

Chakra blev oprindeligt baseret på Arch Linux og fokuserer udelukkende på KDE's arbejdsflader. Det er dog muligt at installere programmer fra andre leverandører.

Hjemmeside

Mageia

Mageia er en fællesskabsbaseret distribution. Den er en fork af Mandriva.

Hjemmeside

Netrunner

Netrunner er baseret på Kubuntu og med hovedfokus på KDE, og den stræber imod at være et fuldstændigt operativstsyem både for begyndere og eksperter.

Hjemmeside

KaOS

KaOS er en "rullende udgivelse" med særligt fokus på KDE.

Homepage

Sabayon

Sabayon er en "rullende udgivelse", hvilket betyder, at du installerer én gang og så får dit system opgraderet efterhånden som nye udgaver af den installerede software udgives. Måske ikke den nemmeste distribution for nye Linux-brugere.

Hjemmeside

Korora

Korora retter sig mod nye brugere, men er stadig nyttig for eksperter. Det er et fællesskabsprojekt baseret på Fedora.

Hjemmeside

PCLinuxOS

Baseret på Mandrake (nu kendt som Mandriva).

Hjemmeside

SuperX

SuperX er et indisk projekt baseret på Ububtu. Fra projektets hjemmeside: SuperX Bruger en tilpasset udgave af KDE og er rettet imod begyndere, tilfældige brugere og virksomheder, som søger et velunderstøttet, brugervenligt Linux-baseret operativsystem.

Hjemmeside

ROSA

Et russisk firma, ROSA, har en erhvervsrettet løsning ROSA Marathon 2012, som du kan downloade. Den nye udgave, ROSA Desktop.Fresh er rettet mod almindelige skrivebordsbrugere.

Hjemmeside

Slax - Live CD

Baseret på Slackware. Med modulær struktur and pseudo read-write CD filsystem. Slax kan køres fra en USB Flash Drive. Slax har intet grafisk installationsprogram; hvis du vil installere Slax på din maskine, så skal du følge de enkle instruktioner i introduktions-dokumentet.

Hjemmeside

KXStudio

KXStudio har fokus på lyd- og videoproduktion. Den er i øjeblikket baseret på Ubuntu og har KDE som sin sin officielt understøttede arbejdsflade.

Hjemmeside

Pisi Linux

Pisi Linux er et tyrkisk projekt, som baserer sig på der oprindelige Pardus-projekt. Pisi Linux er et fællesskabsprojekt.

Hjemmeside

OpenMandriva Lx

OpenMandriva Lx's målsætning er at være let at komme i gang med men også at være nyttig for avancerede brugere. OpenMandriva er et fællesskabsprojekt.

Hjemmeside

Porteus

Porteus er et lille og hurtigt system designet til at køre fra et USB-flashdrive. Porteus er et fællesskabsprojekt baseret på Slackware.

Hjemmeside

Neptune

Endnu en distribution kun med KDE. Den er baseret på Debian.

HomepageNye Live CD'er og DVD'er fremkommer hele tiden. Hvis du har hørt om en distro og kunne tænke dig at prøve den, så søg på Internettet. Der er gode chancer for, at der findes en Live CD.


This page was last edited on 8 July 2019, at 10:20. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.