Приложения

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 10:27, 14 September 2023 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

KDE каталог с приложения

Applications
Applications

"Обществото" KDE предлага над сто приложения, покриващи всякакви нужди и интереси. Има приложения за разглеждане и редактиране на изображения, както и за организиране на колекциите ви от снимки. Има програми за гледане на видео и организиране на колекциите ви с музика. Също така, има и образователни програми за ученици/студенти и учители, както и игри, които ще ви забавляват с часове. Софтуерният пакет на KDE съдържа и собствени комплексни решения за офиса и повишаването на производителността.


Ако това не е достатъчно, на разположение имате стотици приложения, достъпни на KDE-Apps.org.

Също така, може да намерите това, което търсите в таблицата на еквивалентните приложения.

Работният плот

Тези приложения предоставят основната функционалност на един прост работен плот. Това ви позволява да управлявате пространството на плота по ваш вкус. Може да се каже, че тези програми се използват всекидневно.

В днешно време няма изолирани компютри. KDE предоставя няколко приложения, които ви позволяват да изпращате и получавате данни от други компютри, независимо дали сте свързани с Интернет, или сте в локална мрежа.

Ако едно изображение носи хиляди думи в себе си, то стотици изображения ще съдържат милиони думи. KDE ви предоставя програми, които ви позволяват да преглеждате и управлявате своите изображения, да създавате нови такива, както и да разглеждате различни видове документи.

Превърнете работния си плот в мини мултимедиен център. Слушайте музика, гледайте клипове, управлявайте колекциите си, подсигурявайте се, като ги записвате на дискове. Всичко това- само с подбраните приложения на KDE за мултимедия.

Бъдете организирани, с помощта на софтуера на KDE! Използвайте офис приложения, отговарящи на стандартите, приложения за подобряване на производителността и работата в екип, както и други, полезни инструменти. KDE ви помага да управлявате както компютъра си, така и живота и работата си.

Софтуерът на KDE не е само за възрастни! Независимо дали ще изследва атоми, ще обикаля земното кълбо или дори ще лети между звездите, нашият софтуер се стреми да помогне в основаването и създаването на едно по- добро бъдеще. Ето затова са включени множество образователни приложения, както и приложения в помощ на родителите и учителите.

Science

Plotting data, graphing, simulations and information systems - we have them all

Бъдете кралят или кралицата на своя компютър. Софтуерът на KDE ви дава възможност да наблюдавате и контролирате всяка една част от вашия компютър.

KDE ви предоставя десетки инструменти, с които да направите работния си плот уникален, практичен и функционален. Приложенията може да не са сложни, но са много мощни, сами по себе си, предоставяйки ви удобство, когато работите на компютъра си.

Нека не забравяме, че животът става много стресиращ, когато в него няма забавления. Ето защо, KDE ви предоставя разнообразни игри, които ще ви занимават и забавляват с часове. Избирайте си карти, избягвайте подскачащи топки, дори превземайте светове- всичко това чрез вашия компютър. Все пак внимавайте- може да се пристрастите.

Гамата от приложения на KDE не би била завършена, ако в нея няма инструменти за създаване на софтуер. Включени са приложения, имащи за цел да улеснят работата на програмистите- от простото сравняване на файлове, до мощни, цялостни среди за разработка.

Достъпност

KDE се интересува от своите потребители и всички техни специфики- възраст, пол, раса, физическо състояние. Точно затова, в пакета има помощници и приложения, които правят ползването на компютъра, от хора с увреждания, нещо лесно, възможно, продуктивно и приятно.