Приложения

This page is a translated version of the page Applications and the translation is 93% complete.

KDE каталог с приложения

Applications

"Обществото" KDE предлага над сто приложения, покриващи всякакви нужди и интереси. Има приложения за разглеждане и редактиране на изображения, както и за организиране на колекциите ви от снимки. Има програми за гледане на видео и организиране на колекциите ви с музика. Също така, има и образователни програми за ученици/студенти и учители, както и игри, които ще ви забавляват с часове. Софтуерният пакет на KDE съдържа и собствени комплексни решения за офиса и повишаването на производителността.


Ако това не е достатъчно, на разположение имате стотици приложения, достъпни на KDE-Apps.org.

Също така, може да намерите това, което търсите в таблицата на еквивалентните приложения.

Работният плот

Category-user-desktop.png

Тези приложения предоставят основната функционалност на един прост работен плот. Това ви позволява да управлявате пространството на плота по ваш вкус. Може да се каже, че тези програми се използват всекидневно.

Интернет & Комуникативност

Applications-internet.png

В днешно време няма изолирани компютри. KDE предоставя няколко приложения, които ви позволяват да изпращате и получавате данни от други компютри, независимо дали сте свързани с Интернет, или сте в локална мрежа.

Графичност & Изображения

Applications-graphics.png

Ако едно изображение носи хиляди думи в себе си, то стотици изображения ще съдържат милиони думи. KDE ви предоставя програми, които ви позволяват да преглеждате и управлявате своите изображения, да създавате нови такива, както и да разглеждате различни видове документи.

Мултимедия

Applications-multimedia.png

Превърнете работния си плот в мини мултимедиен център. Слушайте музика, гледайте клипове, управлявайте колекциите си, подсигурявайте се, като ги записвате на дискове. Всичко това- само с подбраните приложения на KDE за мултимедия.

За офиса & Производителността

Applications-office.png

Бъдете организирани, с помощта на софтуера на KDE! Използвайте офис приложения, отговарящи на стандартите, приложения за подобряване на производителността и работата в екип, както и други, полезни инструменти. KDE ви помага да управлявате както компютъра си, така и живота и работата си.

Образование

Applications-education.png

Софтуерът на KDE не е само за възрастни! Независимо дали ще изследва атоми, ще обикаля земното кълбо или дори ще лети между звездите, нашият софтуер се стреми да помогне в основаването и създаването на едно по- добро бъдеще. Ето затова са включени множество образователни приложения, както и приложения в помощ на родителите и учителите.

Science

Applications-science.png

Plotting data, graphing, simulations and information systems - we have them all

Системно Администриране

Preferences-system.png

Бъдете кралят или кралицата на своя компютър. Софтуерът на KDE ви дава възможност да наблюдавате и контролирате всяка една част от вашия компютър.

Удобства & Инструменти

Applications-accessories.png

KDE ви предоставя десетки инструменти, с които да направите работния си плот уникален, практичен и функционален. Приложенията може да не са сложни, но са много мощни, сами по себе си, предоставяйки ви удобство, когато работите на компютъра си.

Игри & Играчки

Kdegameslogo.png

Нека не забравяме, че животът става много стресиращ, когато в него няма забавления. Ето защо, KDE ви предоставя разнообразни игри, които ще ви занимават и забавляват с часове. Избирайте си карти, избягвайте подскачащи топки, дори превземайте светове- всичко това чрез вашия компютър. Все пак внимавайте- може да се пристрастите.

Разработване & Програмиране

Applications-development.png

Гамата от приложения на KDE не би била завършена, ако в нея няма инструменти за създаване на софтуер. Включени са приложения, имащи за цел да улеснят работата на програмистите- от простото сравняване на файлове, до мощни, цялостни среди за разработка.

Достъпност

Preferences-desktop-accessibility.png

KDE се интересува от своите потребители и всички техни специфики- възраст, пол, раса, физическо състояние. Точно затова, в пакета има помощници и приложения, които правят ползването на компютъра, от хора с увреждания, нещо лесно, възможно, продуктивно и приятно.


This page was last edited on 29 June 2011, at 12:06. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.