Aplicaţii

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Applications and the translation is 70% complete.
Outdated translations are marked like this.

Catalogul de Aplicaţii KDE

Applications
Applications

Comunitatea KDE trimite peste o sută de aplicaţii pentru aproape orice nevoie si interes.Sunt aplicaţii pentru a vizualiza si a edita imagini precum şi a organiza colecţia ta de fotografii.Sunt programe pentru redarea clipurilor şi gestionarea colecţiei tale de muzică.Sunt de asemenea programe educaţionale pentru studenţi si profesori,precum şi jocuri pentru a te distra ore în şir.Software-ul de compilare al KDE-ului vine chiar cu propriul său birou şi seturi de productivitate!


Şi dacă asta nu e de ajuns,literalmente există sute de aplicaţii ce sunt disponibile de la KDE-Apps.org pentru tine cu scopul de a le încerca si utiliza.

De asemenea puteţi găsi ce vă trebuie în tabel de aplicaţii echivalente.

Desktop-ul

Aceste aplicaţii asigură esenţa funcţionalităţii a unui Desktop de bază,oferindu-vă puterea de a gestiona si personaliza desktop-ul dumneavoastră cu un link.Probabil acestea sunt cele mai comune programe pe care le veţi utiliza pentru sarcinile de zi cu zi.

Nici un calculator nu este o insulă în zilele noastre.KDE prezintă câteva aplicaţii care vă permit să primiţi si să trimiteţi date către alte calculatoare,fie că sunt pe Internet sau într-o reţea locală,oferindu-vă acces la lume.

Dacă o imagine valorează o sută de cuvinte,atunci sute de imagini ar spune milioane.KDE oferă programe ce vă permit să vizualizaţi si să gestionaţi imaginile si fotografiile dumneavoastră,să vizualizaţi diferite tipuri de documente,precum şi a crea propriile dumneavoastră imagini.

Transformaţi-vă desktop-ul într-un centru mini-media.Porniţi-vă muyica,vizionaţi-vă videourile,gestionaţi-vă colecţia,sau puneţi-le pe CD-uri şi DVD-uri.Îmbogăţeşte-ţi experienţa cu selecţia multimedia a KDE-ului.

Organizează-te cu software-ul KDE.Cu un birou de standarte complezente,productivitate şi aplicaţii groupware,precum şi alte unelte folositoare,software-ul KDE te ajută să preiei nu numai controlul calculatorului tău,ci viaţa şi munca de asemenea.

Software-ul KDE nu este numai pentru baieţi şi fete mari.Fie este între atomi,sau pe tot globul,sau chiar dincolo de stele,software-ul nostru ajută să luptaţi pentru un viitor mai strălucit cu o grămadă de aplicaţii educative pentru copii şi studenţi,precum şi ajutor pentru profesori şi părinţi.

Știință

Trasarea de date,grafice, simulări și sisteme de informare - noi le avem pe toate

Fii regele sau regina propriului tău castel deoarece KDE vă oferă uneltele pentru a deveni maestrul calculatorului tău.De la monitoarele sistemului până la setările sistemului,KDE vă permite să preluaţi controlul.

KDE oferă o mulţime de unelte care aduc valoare desktop-ului tău.Poate nu sunt mari sau sofisticate,dar aceste utilităţi sunt o clasă proprie,oferind confort si putere calculatorului tău de zi cu zi.

Atîta muncă şi nici un pic de joacă duce la o viaţă stresantă.De aceea KDE oferă o varietate de jocuri pentru a te distra şi chiar ocupat ore în şir.Alege o carte,evită bilele viguroase,sau chiar cucereşte lumea,toate de la confortul calculatorului tău.Fii atent totuşi,s-ar putea să devii dependent.

Un proiect Free Software precum software-ul KDE Compilation nu ar putea fi complet fără uneltele necesare pentru a crea software-ul.Ecosistemul mare de software include aplicaţii pentru a face viaţa programatorilor mult mai uşoară,de la simpla unealtă de comparare a fişierelor până la marele Mediu Integrat de Dezvoltare.

Accesibilitate

Comunitatea KDE ţine la utilizatorii săi,indiferent de vârstă,sex,rasă sau condiţii fizice.Oferă unelte,ambele construite în utilităţi şi aplicaţii standalone care permit persoanelor cu handicap fizic să fie în continuare capabile să îşi folosească calculatoarele uşor şi eficient.