Programmer

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Applications and the translation is 83% complete.
Outdated translations are marked like this.

Katalog over KDEs programmer

Applications
Applications

KDE-fællesskabet leverer over et hundrede programmer til næsten alle behov og interesser. Der er programmer til at vise og redigere billeder og til at organisere dit fotoalbum. Der er programmer til at afspille videoer og organisere din musiksamling. Der er også undervisningsprogrammer til elever og lærere og spil, som kan underholde dig i timevis. KDE's softwaresamling har endda sin egen kontor- og produktivitetspakke!


Og hvis det ikke er nok, så er der bogstavligt talt hundreder af programmer tilgængelige fra KDE-Apps.org lige til at bruge.

Du kan måske også finde, hvad du behøver i oversigten over tilsvarende programmer.

Skrivebordet

Disse programmer udgør den grundlæggende funktionalitet af det rene skrivebord. De lader dig håndtere skrivebordet og tilpasse det efter dit eget hoved. Det er nok de programmer, som du vil bruge mest til almindelige opgaver.

Internet og netværk

Ingen computer er en ø nu om stunder. KDE tilbyder programmer, som lader dig modtage og sende data til andre computere, hvad enten det er over Internettet eller et lokalt netværk. De giver dig adgang til hele verden.

Grafik og billedbehandling

Et billede siger mere end tusind ord. KDE har programmer til at fremvise og håndtere dine billeder og fotos, fremvise forskellige slags dokumenter og skabe dine egne billeder.

Multimedia

Omdan dit skrivebord til et mini-medie center. Afspil din musik, se dine videoer, organiser dine samlinger eller lav backup af dem på CDer og DVDer. Bring liv til skrivebordet med KDE's udvalg af multimedie programmer.

Kontor og produktivitet

Få styr på tingene med programmer fra KDE. Med kontor-, produktivitets- og groupware programmer, som følger internationale standarder og med andre nyttige redskaber hjælper KDE dig med at tage kontrol over din computer, men også over dit liv.

Software fra KDE er ikke kun for de store kanoner. Om det er mellem atomerne, tværs over kloden eller ude mellem stjernerne, så hjælper vores software med at stræbe mod en lysere fremtid med en hel række af udviklende programmer for børn og studerende og med hjælp til lærere og forældre.

Videnskab

Dataplotting, graftegning, simulering og informationssystemer — vi har det hele

Bliv konge eller dronning på dit ege slot! KDE giver dig redskaberne til at tæmme din computer. Fra systemovervågere over kommandoskaller til systemindstillinger lader KDE dig tage kontrol.

KDE giver dig snesevis af værktøjer til at berige dit skrivebord. De er måske ikke store eller sofistikerede, men disse småprogrammer er noget for sig selv. De hjælper og støtter dig i dit daglige arbejde.

Det skal ikke være arbejde alt sammen. KDE giver dig et varieret udbud af spil, som du kan bruge timer på. Spil kort, undgå hoppende bolde eller indtag hele verden på din egen computerskærm. Men pas på, det kan være vanedannende.

Et Fri Software-projekt som KDE's Software Collection ville ikke være komplet uden værktøjer til at skabe software. Det rige økosystem af software inkluderer programmer, der kan gøre en programmørs liv meget lettere, fra simple filsammenligningsværktøjer til et fuldt udviklet integreret udviklingsmiljø.

Tilgængelighed

KDE-fællesskabet tager sig af sine brugere uanset alder, køn, race eller fysisk formåen. Der er redskaber, både indbyggede småprogrammer og selvstændige programmer som lader mennesker med fysiske handikap bruge deres computer let og med effektivitet.