Live-cd'er - en måde at vælge din distribution

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 12:32, 29 September 2022 by Claus chr (talk | contribs) (Created page with "[https://nxos.org/english/nx/ Hjemmeside]")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

En Live CD lader dig teste KDE SC (sædvanligvis den seneste stabile udgave) uden at skulle installere Linux eller ændre en eksisterende installation. En Live distribution starter op og kører udelukkende fra CD'en og skriver intet til din harddisk. De kan derfor afvikles på en Windows computer uden risiko. Alle de nævnte CD'er er frit tilgængelige til download.

KDE Neon

KDE Neon er et KDE-projekt, som giver dig den seneste udgave af KDE's software oven på den seneste LTS-udgave af Ubuntu. Der er to udgaver af KDE Neon: User Edition, som har den seneste frigivne version af KDE's software og Developer Edition, som er baseret på den endnu ikke frigivne version. For Developer Edition har du yderligere et valg imellem at bruge den stabile eller den ustabile gren.

Hjemmeside

Kubuntu

En live CD udgave af Kubuntu. Kubuntu er en fællesskabsbaseret distribution baseret på Ubuntu. Der er et særligt afsnit om Kubuntu her on Userbase.

Hjemmeside

openSUSE

openSUSE udbyder ikke længere live-CD'er med dens regulære distributioner. Der er dog live-CD'er, som er baseret på de regulære distributioner men udstyret med de seneste udviklingsversioner af KDE's software.

openSUSE Argon er baseret på openSUSE Leap (den stabile distribution), mens openSUSE Krypton er baseret på openSUSE Tumbleweed (som er en rullende distribution).

Download

Fedora

Fedora er en distribution i hastig udvikling rettet mod brugere, som ønsker det sidste nye fra FOSS-verdnen. Fedora KDE har som regel den seneste stabile version af KDE i arkiverne og betaudgaverne udgives oftest via understøttede ekstraarkiver.

Fedora download side

Fedora Kinoite

Fedora Kinoite er et uforanderligt operativsystem, hvis mål er god understøttelse af container-baserede arbejdsgange.

Hjemmeside

Mageia

Mageia er en fællesskabsbaseret distribution. Den er en fork af Mandriva.

Hjemmeside

Netrunner

Netrunner er baseret på Kubuntu og med hovedfokus på KDE, og den stræber imod at være et fuldstændigt operativstsyem både for begyndere og eksperter.

Hjemmeside

KaOS

KaOS er en "rullende udgivelse" med særligt fokus på KDE.

Hjemmeside

PCLinuxOS

Baseret på Mandrake (nu kendt som Mandriva).

Hjemmeside

SuperX

SuperX er et indisk projekt baseret på Ububtu. Fra projektets hjemmeside: SuperX Bruger en tilpasset udgave af KDE og er rettet imod begyndere, tilfældige brugere og virksomheder, som søger et velunderstøttet, brugervenligt Linux-baseret operativsystem.

Hjemmeside

ROSA

ROSA er et russisk firma, og har en erhvervsrettet løsning ROSA Marathon 2012, som du kan downloade. Den nye udgave, ROSA Desktop.Fresh er rettet mod almindelige skrivebordsbrugere.

Hjemmeside

Pisi Linux

Pisi Linux er et tyrkisk projekt, som baserer sig på der oprindelige Pardus-projekt. Pisi Linux er et fællesskabsprojekt.

Hjemmeside

OpenMandriva Lx

OpenMandriva Lx's målsætning er at være let at komme i gang med men også at være nyttig for avancerede brugere. OpenMandriva er et fællesskabsprojekt.

Hjemmeside

Porteus

Porteus er et lille og hurtigt system designet til at køre fra et USB-flashdrive. Porteus er et fællesskabsprojekt baseret på Slackware.

Hjemmeside

Neptune

Endnu en distribution kun med KDE. Den er baseret på Debian.

Hjemmeside

MX Linux

Fra version 19.2, som udkom d. 15. august, 2020 findes MX Linux også med KDE Plasma. MX Linux er et samarbejde imellem fælleskaberne omkring antiX og den MEPIS, som bruger de bedste værktøjer og talenter fra begge distributioner. Det er et "mellemvægts"-OS, som er designet til at kombinere et elegant og effektivt skrivebord med nem konfiguration, høj grad af stabilitet, pålidelig ydelse og middelstort fodaftryk. MX Linux bruger ikke systemd som standard, men det kan aktiveres, hvis du foretrækker at bruge det.[1]

Hjemmeside

Nitrux

Nitrux er baseret på Debian, giver dig et opdateret Plasma-skrivebord, leveres med Maiu apps og bruger AppImages til håndtering af brugersoftware. Nitrux findes også i en udgave baseret på Linux Libre-kernen.

HjemmesideNye Live CD'er og DVD'er fremkommer hele tiden. Hvis du har hørt om en distro og kunne tænke dig at prøve den, så søg på Internettet. Der er gode chancer for, at der findes en Live CD.

  1. Tjek MX Linux wiki for detaljer.